ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η φράση κλειδί που δεν πρέπει να λες για να διώξεις τον αρνητισμό!

Θα σε βοηθήσει πολύ!
10.03.2021
2
'
eutuxia

Οι λέξεις και κατασυνέπεια οι φράσεις, καθορίζουν τη ζωή μας, τις κινήσεις μας, τις πράξεις μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και κυρίως με εμάς τους ίδιους! Μέσα απο τις σωστές λέξεις βρίσκουμε το κίνητρο για την αναζήτηση της ευτυχίας και της επιτυχίας. Από την άλλη πλευρά, οι λάθος λέξεις και φράσεις γίνονται εμπόδιο στο δρόμο προς την επιτυχία και τα"θέλω". 

Κάθε μέρα λέμε χιλιάδες λέξεις. Αν λοιπόν αυτές έχουν αρνητικό περιεχόμενο, επηρεάζεσαι αρνητικά και «πέφτεις». Ο αρνητισμός από την άλλη, είναι σαν ένας κακός «σπόρος» που επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σου, την ψυχολογία σου, τις σκέψεις σου (αφού τις κάνει αρνητικές) και πολλές φορές, έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά και την κατάθλιψη.

Ξέρεις όμως ποια φράση πρέπει να αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου, ώστε ο αρνητισμός να «φύγει»και να έρθεις ακόμα πιο κοντά στην ευτυχία;

"Όχι, αυτό δεν μπορώ να το κάνω"

"Όχι, δεν μπορώ", ξεκινάς να λές και ο αρνητισμός αρχίζει και εισβάλει στο μυαλό και τις λέξεις σου. Εσύ αρχίζεις με αρνητισμό, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τελείωσεις και έτσι. Όλο αυτό δείχνει, φόβο, αβεβαιότητα και σαφώς περιορισμένη αυτοεκτίμηση. Δεν πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις, να μάθεις και ας κάνεις λάθη.

Από τις αποτυχίες μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι, σοφοί, ενώ απο τις επιτυχίες ευτυχισμένοι! Φοβάσαι όταν σου δίνεται μία νέα ευκαιρία που απαιτεί ριζική αλλαγή; Φοβάσαι γιατί ο αρνητισμός έχει φωλιάσει στην καρδιά, το μυαλό, τις σκέψεις και τις λέξεις σου; Όπως λέει και μια φράση "κουνήσου δεν είσαι δέντρο", άρπαξε την ευκαιρία και αγάπησε τον εαυτό σου! Την επόμενη φορά που θα πεις δεν μπορώ, σκέψου τι από τα δύο συμβαίνει, δεν μπορείς πραγματικά ή φοβάσαι; Να ξέρεις ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

Αγαπημένο