ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο λόγος που μυρίζουν τα ρούχα σου μετά το πλυντήριο και πώς να το αντιμετωπίσεις!

Οι παρακάτω συμβουλές είναι οι πιο εύκολες και οικονομικές για τη δυσάρεστη μυρωδιά!
2
'
Ο λόγος που μυρίζουν τα ρούχα σου μετά το πλυντήριο και πώς να το αντιμετωπίσεις! Ρούχα_Πλυντήριο

Αφού έχεις ολοκληρώσει όλες τις δουλειές σου, αποφασίζεις να πλύνεις τα ρούχα της εβδομάδας για ένα καλό φρεσκάρισμα. Αλλά όταν τελειώσει το πλυντήριο, υποδέχεσαι μια μυρωδιά χειρότερη από όταν μπήκαν μέσα. Γιατί, όμως, μυρίζουν τα ρούχα σου μετά το πλύσιμο;

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις γιατί οι μυρωδιές δεν ξεπλένονται πάντα και τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά και να επιστρέψεις σε αυτή τη φρεσκάδα του πλυντήριου που πρέπει να έχουν τα ρούχα σου.

Εικόνα
clothes

Καθάρισε το πλυντήριό σου για να εξαφανίσεις τη μυρωδιά

Μερικές φορές η πηγή των ανεπιθύμητων οσμών είναι το ίδιο το πλυντήριό σου. Το μαλακτικό υφασμάτων και το απορρυπαντικό μπορούν να συσσωρευτούν, να μπλοκάρουν τα φίλτρα και να φιλοξενήσουν βακτήρια. Έτσι, καθώς πλένεις ξανά και ξανά, τα ρούχα σου εκτίθενται σε βακτήρια στο νερό.

Για να διορθώσεις το πρόβλημα, ρίξε δύο φλιτζάνια ξύδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού σου και λειτούργησε το πλυντήριό σου άδειο με ζεστό νερό στη μεγαλύτερη ρύθμιση. Όταν τελειώσει, χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι για να σκουπίσεις τον κάδο. 

Στέγνωσε καλά για να αποτρέψεις τη μυρωδιά των μουχλιασμένων ρούχων

Το να αφήνεις την υγρασία να παραμείνει στα ρούχα σου μπορεί να προκαλέσει μυρωδιά μούχλας. Όταν επιστρέφεις σπίτι από το γυμναστήριο ή τελειώνεις το στέγνωμα μετά από ένα ντους, μην ανακατεύεις ιδρωμένα ρούχα ή χρησιμοποιημένες πετσέτες μπάνιου με στεγνά ρούχα. Εάν δεν σκοπεύεις να τα πλύνεις την ίδια μέρα, άφησέ τα να στεγνώσουν στον αέρα προτού τα ρίξεις μέσα στο πλυντήριο.

Δες επίσης: Πώς θα σώσετε και θα ξαναζωντανέψετε τα μαραμένα φυτά σας

Εικόνα
ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ

Πλύνε σε ζεστό νερό για να εξαφανίσεις τα δύσοσμα βακτήρια

Τα βακτήρια συχνά δεν μπορούν να επιβιώσουν στον κύκλο του ζεστού νερού. Εάν τα ρούχα σου μυρίζουν μία όξινη μυρωδιά, έλεγξε τις ετικέτες για να δεις αν μπορούν να αντέξουν τη ζέστη. Εάν ναι, πέρασέ τα μέσα από ένα φορτίο ζεστού νερού.

Μείωσε το απορρυπαντικό

Εάν τα ρούχα μυρίζουν μετά το πλύσιμο, εσύ προσθέτεις επιπλέον απορρυπαντικό; Αν ναι, θα μπορούσες να τροφοδοτείς το πρόβλημα αντί να το λύνεις. Οι κανονικοί κύκλοι ξεβγάλματος ενδέχεται να μην αφαιρέσουν αυτό το επιπλέον απορρυπαντικό (ή μαλακτικό υφασμάτων) από τα ρούχα. Όταν συμβεί αυτό, ο αφρός μπορεί να κολλήσει στο ύφασμα και να ενισχύσει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Η ποσότητα του απορρυπαντικού που χρειάζεσαι μπορεί να είναι μικρότερη από όσο νομίζεις.

Δοκίμασε ένα διαφορετικό απορρυπαντικό για βαθύ καθάρισμα

Μερικές φορές ο λόγος για τον οποίο τα ρούχα σου μυρίζουν οφείλεται σε έναν απίθανο ένοχο... το απορρυπαντικό σου. Παρόλο που το απορρυπαντικό σου μυρίζει όμορφα, αυτό δεν σημαίνει ότι καθαρίζει καλά. Εάν υποψιάζεσαι ότι το απορρυπαντικό σου δεν είναι αρκετά ισχυρό, σκέψου να δοκιμάσεις διαφορετική μάρκα.

Χρησιμοποίησε ξύδι ή μαγειρική σόδα για να σκοτώσεις το ωίδιο

Το ωίδιο μπορεί να φταίει για αυτή τη μυρωδιά μούχλας στα ρούχα σου, αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει από τα κλασικά σπιτικά φάρμακα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οικιακά προϊόντα όπως το ξύδι ή η μαγειρική σόδα. Την επόμενη φορά που θα πλύνεις πολλά ρούχα, πρόσθεσε είτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα είτε μισό φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού σου.

Μάθε ακόμα: Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπαλκόνι σας σε χρόνο dt

Αγαπημένο