Έχει μαυρίσει ο βραστήρας σου; Με αυτό το κόλπο θα γίνει σαν καινούριος!

18.12.2022
1
'
Istock

O βραστήρας είναι μία συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είναι απαραίτητο επομένως να τον καθαρίζουμε τακτικά, ώστε να μη συσσωρεύονται άλατα και βακτήρια που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας. Επίσης, αν δεν απολυμαίνουμε συχνά το βραστήρα μας, τα κατάλοιπα της χρήσιμης αυτής συσκευής θα καταλήγουν στα ροφήματά μας, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η γεύση και η μυρωδιά τους.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις ένα εύκολο κόλπο για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το βραστήρα σου και να εξοικονομήσεις παράλληλα και χρήματα.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τον βραστήρα σου

Εικόνα

Istock

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το θαυματουργό ξύδι που είναι γνωστό για τις απολυμαντικές του ιδιότητες.

Δείτε επίσης: Τρόποι για να εξοικονομήσεις ρεύμα και χρήματα - Ποιες ώρες πρέπει να κλείνουμε τις συσκευές στο σπίτι

Βήματα:

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύεις ίσες ποσότητες νερού και ξυδιού και ρίχνεις το μίγμα στο βραστήρα.
  • Βάζεις το βραστήρα σε λειτουργία και όταν βράσει και κλείσει αυτόματα, τον βγάζεις από την πρίζα και αφήνεις το νερό να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, με μια βούρτσα ή μια απλή οδοντόβουρτσα τρίβεις καλά εσωτερικά τον βραστήρα, ενώ με ένα πανάκι μικροϊνών τον καθαρίζεις εξωτερικά, βουτώντας το στο νερό με το ξύδι.
  • Τέλος, ξεπλένεις με καθαρό νερό το εσωτερικό του βραστήρα και γεμίζεις ξανά το βραστήρα με καθαρό νερό και βράζεις για να απομακρυνθεί τελείως το ξύδι.

Επαναλαμβάνεις το βρασμό με καθαρό νερό για 1-2 φορές ακόμη, ώστε να μην υπάρχει η μυρωδιά του ξυδιού.

Εικόνα

Istock

Έτσι, θα δεις το βραστήρα σου να αστράφτει από καθαριότητα και τα ροφήματά σου θα είναι πιο απολαυστικά από ποτέ!

Μάθετε ακόμα: Το έξυπνο κόλπο για να μη σαπίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο και να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα