ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τηλεργασία και γιορτές: Να πάρεις άδεια ή όχι;

Ιδού η απάντηση...
3
'
adeia-se-tilergasia

Εν μέσω πανδημίας, έχει γίνει υποχρεωτική για όσους υπάλληλους και εταιρίες μπορούν να την εφαρμόσουν, η τηλεργασία. Εσύ λοιπόν, εργάζεσαι από το σπίτι σου, προσπαθάωντας να φέρεις εις πέρας και όσα έκανες και πριν η πανδημία μπει στις ζωές μας. Θεωρητικά λοιπόν, με βάση την παλιά μας κανονικότητα, τώρα θα ετοιμαζόσουν για την καθιερωμένη σου χριστουγεννιάτικη άδεια. Τώρα ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να έχεις έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα: Να πάρεις άδεια ή όχι;

Πώς να διαχειριστείς την ανάγκη σου για άδεια

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, έγκειται καθαρά στην δική σου ανάγκη να πάρεις άδεια. Προσωπικά, θεωρώ ότι αν ένας εργαζόμενος είναι εξουθενωμένος και δεν αποδίδει σωστά, δεν προσφέρει στην εταιρία του το 100% των δυνατοτήτων του. Επομένως, αν νιώθεις ότι φλερτάρεις με το burnout, αν είναι για εσένα βασικό για την ψυχολογία σου ή αν πρόκειται για γενικότερη ανάγκη, τότε σαφώς και θα πρέπει να ζητήσεις ο ίδιος άδεια από τον ανώτερό σου. Εξέθεσέ του τα παραπάνω με σαφήνεια και σίγουρα, θα βρεθεί μια λύση.

adeia-se-tilergasia-pos-na-tin-pareis

Γιατί είναι ΟΚ το να μην πάρεις άδεια

Από την άλλη, πολλές εταιρίες δεν είναι πρόθυμες να δώσουν άδεια στους εργαζόμενούς τους με τηλεργασία, γιατί θεωρούν πως εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα ευνοικές συνθήκες. Η αλήθεια εδώ είναι κάπου στην μέση αφού σίγουρα είναι υπέρ σου το ότι εργάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου, όπως σίγουρα είναι και... κατά σου πως παρά τους εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα τα ζωηρά παιδιά σου, εσύ θα πρέπει να αποδίδεις όπως όταν εργαζόσουν στο γραφείο. Ωστόσο, σε αυτούς τους καιρούς θα πρέπει να στηρίξεις την εταιρία σου και αν δεν νιώθεις ιδιαίτερα κουρασμένος, ίσως να πρέπει να μεταφέρεις την άδειά σου για την καλοκαιρινή περίοδο, μιας και σίγουρα τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και η «κανονικότητα» θα έχει επανέλθει σε ένα σημείο που θα μας θυμίζει την παλιά μας ζωή.

adeia-se-tilergasia-ti-isxiei

Ο μόνος γνώμονας που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου σχετικά με την άδεια σου αν εργάζεσαι με τηλεργασία θα είναι η γενική σου ευεξία. Αν ο οργανισμός και η ψυχολογία σου το επιτρέπουν, ίσως θα ήταν πιο συνετό να κάνεις ένα βήμα πίσω, το οποίο σίγουρα θα μετρήσει υπέρ σου. Αν όμως, νιώθεις ότι μια άδεια θα σε κάνει να αποδίδεις καλύτερα, τότε θα πρέπει να θέσεις ο ίδιος το ερώτημα στον ανώτερό σου. Σε κάθε περίπτωση, θα έχεις μια σαφή εικόνα ώστε να διαχειριστείς τον χρόνο σου σωστά και στο τέλος της ημέρας, να είσαι ο επαγγελματίας που πάντα ήσουν με ή χωρίς πανδημία.

Αγαπημένο