ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πέτρος Λαγούτης: "Ο εθισμός σε μια συνήθεια χρειάζεται δραστικές κινήσεις, έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό μου"

Όσα είπε ο Πέτρος Λαγούτης για τον εθισμό στη ζωή του
08.05.2023

Ο Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο  Enjoy της Κυριακάτικης Δημοκρατίας και την δημοσιογράφο, Μαρία Ανδρέου.

Μέσα σε όλα ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον εθισμό του αλλά και πως τον διαχειρίστηκε.

Πόσους πειρασμούς δέχεται ο σύγχρονος άνθρωπος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που φέρνει τις ερωτικές σχέσεις πιο εύκολα στο σπίτι σου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Θεωρώ ότι ζούμε σε μία εποχή πολύ δύσκολη για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Και με την τεχνολογία αντί να διευκολυνθεί η κατάσταση, μάλλον έχει δυσκολέψει περισσότερο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία, ποιοτική ή μεγαλύτερη μοναξιά και πιο επιφανειακές και επιδερμικές σχέσεις. Όλη αυτή η επίπλαστη χαρά και η ομορφιά των φίλτρων εν τέλει δεν σε βοηθά να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τι πραγματικά θέλεις.

Πάμε να αντικαταστήσουμε μέσα από τα likes και τους φίλους του Facebook, που οι περισσότεροι είναι άγνωστοι προς εμάς. Δεν είναι καλύτερο να δρας και να σηκώνεσαι από τον καναπέ, να αγωνίζεσαι με άλλους τρόπους, παρά να σχολιάζεις και να διαπληκτίζεσαι με αγνώστους από τα social media; Μου φαίνεται πολύ τοξικό.

Έχετε αναφερθεί στις προσωπικές κακοτοπιές και μπράβο σας, γιατί βοηθήσατε πολλά άτομα. Πώς τις διαχειριστήκατε;

Όταν έφτασα στον πάτο, με τόλμη. Ο εθισμός σε μια συνήθεια, όπως κι αν λέγεται αυτή, αλκοόλ, τζόγος, τυχερά παιχνίδια, κάπνισμα, φαγητό, ουσίες, χρειάζεται δραστικές κινήσεις. Ήταν μια στιγμή που έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό μου. Και το έκανα. Ζήτησα βοήθεια.

Πήγα για απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ. Οπότε για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να πάρεις και κάποιες σκληρές αποφάσεις. Καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι που βρίσκεσαι να κάνεις πράγματα που ούτε εσύ ο ίδιος είχες φανταστεί ότι θα έκανες ή να έρθεις αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν είχες διανοηθεί ποτέ. Εκεί χρειάζεται δύναμη για το ποιον δρόμο να διαλέξεις, παίζουν ρόλο οι καταβολές, η διαπαιδαγώγηση που έχεις λάβει αλλά και ο χαρακτήρας.

 

Αγαπημένο