Σήμερα φτιάχνουμε σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

04.01.2022
3
'

Φτιάξτε αυτή την τούρτα σε σχήμα καρδιάς και ολοκληρώστε το δείπνο σας ευχάριστα! 

Υλικά Συνταγής

  • 125 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι κοσκινιμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • κόκκινα φρούτα
  • καρούλια σοκολάτας
  • κράνμπερις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170º C, στον αέρα. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3′ σε μεσαία ταχύτητα. Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30′ περίπου, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με κράνμπερι, κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.

Δείτε και αυτό: Φτιάξτε Mocktail Paloma