Σουτζουκάκια με κοφτό μακαρονάκι
01.11.2022
1
'Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια:
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο (αν θέλουμε, βάζουμε κι άλλο, 2-3 κ.γ.)
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- 5 φέτες ξερό ψωμί μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί και στυμμένες, να φύγουν τα υγρά ή 1 φλ ψίχουλα
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα:
- 3 φλ. χυμός ντομάτας
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 φλ κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κ.σ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Υπέροχη σούπα με κολοκύθα