ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό - Η χρυσή τριάδα που πρέπει να προτιμήσεις

Οι τροφές ασπίδα που πρέπει να βάλεις στο πιάτο σου
3
'
τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Λίγο ο ιός, λίγο ο χειμώνας αλλά και η άνοιξη με όλες τις γρίπες που φέρνει συνήθως, όλοι ψάχνουμε ποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας. Πέρα από τα γνωστά φρούτα και λαχανικά, με της συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc σου αποκαλύπτουμε μια ακομα χρυσή τριάδα που μπορεί να σε ενισχύσει. Πάρε χαρτί και μολύβι, κάνε λίστα σούπερ μάρκετ και... φύγαμε!

Γιαούρτι το βιταμινούχο

Το γιαούρτι είναι ολιγοθερμιδική τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών (ειδικότερα τα μη στραγγισμένα γιαούρτια). Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επίσης τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.

trofes-pou-enisxioun-to-anosopoihtiko-poies-einai

Ωστόσο, η κατανάλωση του σε υπερβολικές ποσότητες ή η κατανάλωση του από άτομα δυσανεκτικά στην λακτόζη, είναι ικανή να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εντερικές κενώσεις. Συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο και βοηθάει κατά πολύ το ανοσοποιητικό. Τέλος το γιαούρτι, επειδή παράγεται από γάλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην καλή υγεία των οστών.

 Κοτόσουπα ή αλλιώς μια «πενικιλίνη» στο πιάτο σου

Η κοτόσουπα για πολλούς είναι αυτό που λέμε μια «πενικιλίνη» στο πιάτο σου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλοι οι γιατροί ανεξαιρέτως, συμβουλεύουν να τρώμε πολλές κοτόσουπες. Ένα μόνο πιάτο κοτόσουπας λειτουργεί σαν αντιβιοτικό, προκαλεί αντισηψία, διαλύει την βλέννα και περιορίζει τις εκκρίσεις των βλεννογόνων. Δε τα λες και λίγα...

trofes-pou-enisxioun-to-anosopoihtiko-lista

Σκόρδο, το αντιβιοτικό της φύσης

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολλές όσο και οι παραδοσιακές θεωρίες. Η εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη του Μέριλαντ περιέχει περίπου 125 επιστημονικές εκθέσεις σχετικές με το σκόρδο, δημοσιευμένες από το 1983. Μελέτες πάνω στο σκόρδο αποκαλύπτουν την ύπαρξη συστατικών που φαίνεται πως το καθυστούν αντιμικροβιακό, αντιικό,  και αντισηπτικό. Μάλιστα το σκόρδο αποτελεί μια από τις τροφές που ωφελούν ιδιαίτερα την καρδιά, ενώ θεωρείται το καλύτερο φάρμακο για το κοινό κρυολόγημα.

Αγαπημένο