ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

10 λάθη που κάνεις στην καλοκαιρινή σου γυμναστική

Το καλοκαίρι σίγουρα μας εμπνέει πολύ περισσότερο να πραγματοποιήσουμε με συνέπεια το workout μας. Μήπως όμως η υπερβολική προσύλωση μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθη;

11.08.2021
3
'
γυμναστική καλοκαίρι ιstock

Όσον αφορά την εφίδρωση κατά τη ζεστή περίοδο του καλοκαιριού, τα κοινά λάθη μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε κινδύνους για την υγεία. Με την αυξανόμενη υγρασία και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, είναι σημαντικό να έχετε μια σταθερή λίστα ελέγχου για το τι δεν πρέπει να κάνετε – τόσο για να είστε ασφαλείς όσο και για να σας επιτρέπουν να αποδίδετε στο μέγιστο.

Εάν έχετε περάσει όλο το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη σε εσωτερικούς χώρους, ελέγξτε αυτήν τη λίστα με τα κοινά λάθη της καλοκαιρινής προπόνησης πριν προχωρήσετε στην υπαίθρια προπόνησή σας.

1. Δεν πίνετε νερό έως ότου διψάσετε

Η άσκηση στη ζέστη σημαίνει χρήση όλων των πηγών νερού από το σώμα σας για να ρυθμιστεί η θερμοκρασία σας. Όταν δεν εφοδιάζετε σωστά ο οργανισμός, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια διαρκής αίσθηση κούρασης και κατά βάση να σας κάνει λιγότερο λειτουργικούς απ’ότι συνήθως. Η απόδοση και η διάθεσή σας πέφτει. Αυτό μπορεί να αποτραπεί αν έχετε πάντα μαζί σας -τουλάχιστον- ένα μπουκάλι νερό και να εφιδατώνεστε συχνά.

Διάβασε ακόμα: Πόσο και πότε πρέπει να πίνεις νερό όταν ασκείσαι

2. Αμελείτε το αντιηλιακό σας

Ακόμη κι όταν έχει συννεφιά έξω, ο ήλιος συνεχίζει να διαπερνά τις βλαβερές του ακτίνες. Συνίσταται αντιηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστο 30 SPF και εφαρμογή κάθε 2 ώρες αν θέλετε να προπονηθείτε σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι.

3. Δεν δίνετε σημασία στην ώρα της ημέρας

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες αυξομειώνονται σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό είναι να αποφεύγονται οι ώρες 10 το πρωί με 3 το μεσημέρι και σίγουρα πρέπει να προτιμούμε το workout σε εσωτερικούς χώρους, όταν έχει καύσωνα.

Διάβασε επίσης: Αντηλιακή προστασία: Μύθοι και αλήθειες

4. Προτιμάτε το υψόμετρο

Σαφώς και είναι πολύ πιο ευχάριστο να αθλείται κανείς στη φύση, όμως ακόμη και αυτό επιφυλάσσει κινδύνους μιας και σε μεγάλο υψόμετρο το οξυγόνο είναι λιγότερο. Προπαθείστε να μένετε κοντά στο επίπεδο της θάλασσας και σταδιακά να ανεβαίνετε.

5. Λάθος ρουχισμός

Τα ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα ή που έχουν ως βάση το υλικό του πολυεστέρα, σίγουρα δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα καλοκαιρινό workout. Προτιμήστε φαρδιά άνετα ρούχα σε ανοιχτά χρώματα που δεν “τραβουν ”  τις ακτίνες του ηλίου.

Διάβασε επίσης: 5 tips για ασφαλή προπόνηση το καλοκαίρι

Διάβασε τα υπόλοιπα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να εξασφαλίσεις ένα σωστό καλοκαιρινό workout στο elle.gr

Αγαπημένο