ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να διαλέξεις το σωστό είδος γυμναστικής για εσένα

Με την αλλαγή της εποχής προσπάθησε να βρεις το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει και απόλαυσε τιν θετικό αντίκτυπο της τακτικής άσκησης στη ζωή σου!

15.09.2021
3
'
άσκηση οφέλη στην υγεία istock

Είτε σκοπεύετε να αθλείστε για τα γενικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία σας, είτε για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση είτε για να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος-ίσως και οι 3 λόγοι είναι το κίνητρό σας-είναι σημαντικό να επιλέξετε τύπους άσκησης που μπορείτε να ακολουθήσετε με συνέπεια. Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται μόνο δυο βασικά συστατικά. Να έχετε όρεξη και να βρείτε αυτό που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς. Γιατί ποιός είπε πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος να γυμναστείς, ή πως όλα ταιριάζουν σε όλους;

Συμβουλές για την επιλογή της σωστής άσκησης

Εικόνα
άσκηση οφέλη

Επίλεξε έναν τύπο γυμανστικής που πραγματικά σου αρέσει

Ένας λόγος που οι άνθρωποι βρίσκουν το πρόγραμμα άσκησής τους παρακμάζει είναι η πλήξη. Εάν η βόλτα σας προσφέρει ευχαρίστηση, μετατρέψτε την σε μια καθημερινή ευκαιρία άθλησης και βελτίωσης της φυσικής σας κατάστασης. Το περπάτημα με έναν φίλο μπορεί να το κάνει ακόμα πιο ευχάριστη την εμπειρία και είναι πολύ πιθανό να σας παρακινήσει και να μην αφήσετε κάτι άλλο νσ σας σταματήσει.Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να πηγαίνουν σε γυμναστήριο για ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπου πάλι, το να πηγαίνεις με έναν φίλο μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι ακόμη πιο συνεπής. Αλλά αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να ασκηθείτε στο σπίτι. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και το κίνητρό σας.

Διάβασε επίσης: Βαριέσαι το γυμναστήριο; 7 λόγοι για να ξεκινήσεις κολύμπι

Επίλεξε περισσότερα από ένα είδη άσκησης

Η τακτική εβδομαδιαία ρουτίνα γυμναστικής σας πρέπει να περιλαμβάνει τόσο αερόβια άσκηση (όπως περπάτημα, τζόκινγκ, ποδηλασία, αερόμπικ ή άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο) ετσι ώστε να φροντίσουμε την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ παράλληλα δεε ξεχνάμε και την υγεία των μυών και των οστών. Αυτός ο συνδυασμός θα διασφαλίσει ότι γυμνάζεστε με ένα πλήρες πρόγραμμα που φροντίζει για τη συνολική σας ευεξία. Επίσης κάνοντας διαφορετικές συνεδρίες άσκησης θα προσθέσετε ποικιλία και δουλεύοντας διαφορετικούς μύες σε διαφορετικές ημέρες, θα βοηθήσετε το σώμα σας να μειώσει σημανικά τον κίνδυνο τραυματισμού, καθώς και στην πρόληψη της μονοτονίας.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Αγαπημένο