ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτό είναι το μυστικό των fit γυναικών, σύμφωνα με έρευνα

Θέλεις να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες; Βάλε τα αθλητικά σου!
13.10.2021
4
'
γυναίκα γυμνάζεται κυκλική προπόνηση istockphoto

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου A&M του Τέξας, περισσότερες από 72.000 γυναίκες έκαναν κυκλική προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα για 30 μέρες. Μέχρι το τέλος του μήνα, δεν είχαν μόνο καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά έτρωγαν 25% λιγότερη ζάχαρη, αύξησαν την πρόσληψη φυτικών ινών κατά 7% και μείωσαν την κατανάλωση αλκοόλ κατά 17%. Αν αποφασίσεις «φτιάξεις» σώμα, οι ερευνητές λένε ότι αυτομάτως θα προσέχεις περισσότερο με τι το ταΐζεις.

Διάβασε ακόμη: 8 ασκήσεις για την ενίσχυση των οστών σου

Πώς να κάνεις κυκλική προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης

Μια κυκλική προπόνηση χρησιμοποιείται συχνότερα ως ήπια μορφή προπόνησης δύναμης. Χρησιμοποιείται όταν θέλεις να πετύχεις σχετικά μεγάλη μυϊκή δύναμη, αλλά έχεις περιορισμένο χρόνο, χώρο, ενέργεια και άλλους παράγοντες. Η κυκλική προπόνηση προέρχεται από τη διαδοχική εφαρμογή μιας σειράς ασκήσεων. Επιλέγεται μια ομάδα ασκήσεων που εφαρμόζεις σε μια σειρά. Όταν έχεις εκτελέσει όλες τις ασκήσεις, τις επαναλαμβάνεις. Αυτή η εκτέλεση όλων των ασκήσεων σε μια σειρά ονομάζεται σειρά ή κύκλος. Σε μια κυκλική προπόνηση, εφαρμόζεις συνήθως έναν έως τρεις κύκλους.

Εικόνα
istockphoto

 

Οι κύριοι στόχοι μιας κυκλικής προπόνησης είναι η αυξημένη μυϊκή ενεργοποίηση και αντοχή (από άποψη δύναμης). Μια κυκλική προπόνηση δεν είναι αποτελεσματική για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Εκτός από τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, μια κυκλική προπόνηση μπορεί επίσης να έχει θετικά αποτελέσματα στην αντοχή, εάν εφαρμοστεί έτσι ώστε να έχεις υψηλό ρυθμό παλμών κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Συνήθως επιλέγεις 8 έως 12 ασκήσεις σε μια κυκλική προπόνηση, κατανεμημένες με τέτοια σειρά ώστε να ενεργοποιούνται διάφορες μυϊκές ομάδες. Μπορείς να επιλέξεις ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου, ασκήσεις με βάρη ή ασκήσεις με κάποια άλλα όργανα. Υπάρχουν διάφορα συστήματα για την οργάνωση των ασκήσεων. Τα πιο συχνά συστήματα είναι ο αριθμός των επαναλήψεων σε μια σειρά και ο κύκλος ενός λεπτού. Με τον αριθμό των επαναλήψεων σε μια σειρά, εφαρμόζεις έναν ορισμένο αριθμό επαναλήψεων για την πρώτη άσκηση και στη συνέχεια αρχίζεις να εφαρμόζεις τη δεύτερη άσκηση. Όταν ολοκληρώσεις τον κατάλληλο αριθμό επαναλήψεων για τη δεύτερη άσκηση, αρχίζεις με την τρίτη άσκηση κ.ο.κ. Πριν από κάθε νέα άσκηση, μπορείς να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα.

Σε ενδιαφέρει: Θέλω να χάσω 5 κιλά: Να αλλάξω διατροφή ή να γυμνάζομαι περισσότερο;

Εικόνα
istockphoto

 

Τι ασκήσεις να προτιμήσεις

Κάνε όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς σε 1 λεπτό και μετά ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα.

1 Push-ups

2 Βαθιά καθίσματα

3 Ροκανίσματα

4 Προβολές

5 Chin-ups

6 Jumping Jacks

7 Βυθίσεις σε πάγκο

8 Σανίδα

Μην ξεχνάς να κάνεις πάντα 5 -10 λεπτά προθέρμανση και 5 τουλάχιστον λεπτά αποθεραπείας.

Διάβασε ακόμη: Powerlifting: Στην υπηρεσία της θηλυκότητας των γυναικών

Αγαπημένο