ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

7 tips που θα απογειώσουν τη γυμναστική σου αυτό το φθινόπωρο

Εύκολες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιστρέψεις με επιτυχία στην άσκηση που πιθανόν εγκατέλειψες κατά τη διάρκεια των διακοπών.

12.09.2021
3
'
ασκηση διατροφή πρόγραμμα istock

Το φθινόπωρο η επανένταξη στο πρόγραμμά μας δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο πιστεύουμε, ειδικά όταν πρόκειται για τη γυμναστική. Γι’αυτό τα επόμενα 7 tips εγγυημένα θα σε βοηθήσουν να βρείς το κίνητρο να γίνεις ξανά ενεργή, γεγονός που θα συμβάλει θετικά τόσο στην υγεία του σώματός σου, όσο και στην πνευματική σου υγεία.

1. Βεβαιώσου ότι έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό

Εάν ξεκινάτε μια ρουτίνα άσκησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατάλληλη ενδυμασία και εξοπλισμό. Χρειάζεται να ανανεώσετε τα αθλητικά σας παπούτσια ή να προμηθευτείτε με ένα νέο παγούρι για νερό; Μην περιμένετε μέχρι την πρώτη σας προπόνηση για να μάθετε ότι κάτι λείπει. Πάντα το shopping και η επένδυση χρημάτων σε κάτι δίνει ένα καλό κίνητρο για να μη χάσουμε το στόχο μας και “σπαταλήσουμε” τα χρήματά μας χωρίς λόγο.

Εικόνα
ασκηση πρόγραμμα
istock

 

2. Εξασφάλισε ενέργεια μέσω της σωστής διατροφής

Μεγάλες ρουτίνες προπόνησης συνδυάζονται με εξαιρετική διατροφή. Καταναλώνετε 4 μερίδες φρούτων και λαχανικών που συνιστώνται από το USDA την ημέρα; Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα; Περιορίζετε το πρόχειρο φαγητό; Παρακολουθείτε τα μεγέθη των μερίδων σας; Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν πράγματι να κάνουν τη διαφορά σε μια επιτυχημένη ρουτίνα προπόνησης.

Εικόνα
ασκηση διατροφη

3. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου

Εάν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα άσκησης και έχουν περάσει μερικά χρόνια από την τελευταία σας ενασχόληση με τη φυσική σας κατάσταση, καλό θα ήταν να κάνετε κάποιες βασικές εξετάσεις προτού μπείτε σε μια έντονη και τακτική ρουτίνα γυμναστικής. Συνιστάται πάντα να έχετε έγκριση γιατρού πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα σωματικής άσκησης.

Εικόνα
ασκηση πρόγραμμα
istock

 

Διάβασε περισσότερες συμβουλές προκειμένου να βάλεις αποτελεσματικά την άσκηση στη ζωή σου στο elle.gr

Αγαπημένο