ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μάθε πώς θα κάψεις θερμίδες έως και 48 ώρες μετά την προπόνησή σου

Τα απαραίτητα tips που θα απογειώσουν τη γυμναστική σου.
3
'
κάψε θερμίδες 48 ώρες μετά την προπόνηση σου istock

Εσύ το ήξερες ότι υπάρχει τρόπος για να συνεχίσεις να καις θερμίδες ακόμη και 48 ώρες μετά την προπόνησή σου; Και όμως είναι αλήθεια. Αν βλέπεις πως αισθάνεσαι μια υπερένταση μετά από την άθλησή σου, αυτό σημαίνει πως όντως καις ακόμη θερμίδες. Μελέτες του PubMed Central δείχνουν ότι το αντίκτυπο της γυμναστικής σου είναι υψηλότερο αμέσως μετά από μια προπόνηση, αλλά συνεχίζεται καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης, ο μεταβολικός σου ρυθμός αυξάνεται. Όταν σταματήσεις λοιπόν την άσκηση, το σώμα σου δεν επιστρέφει αμέσως στην «ανάπαυση», αλλά παραμένει σε εγρήγορση. Ποιες είναι όμως οι ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν με την απώλεια κιλών ακόμη και μετά από τόσες ώρες; Ας δούμε όλα όσα αποκάλυψε η personal trainer, Nicole Bowling.

Δες τις σημαντικότερες ασκήσεις καύσης λίπους

Ποδηλασία

Η ποδηλασία βελτιώνει την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη. Πρωτίστως γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος, ωστόσο σε βοηθάει και με την καρδιαγγειακή αντοχή.

Σπριντ

Το σπριντ αυξάνει τη μυϊκή σου μάζα, ενώ καίει περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο με σταθερό ρυθμό. Έχει αποδειχτεί ότι το σπριντ βοηθάει στην καύση του σωματικού λίπους με αυξημένο ρυθμό, ενώ αυξάνει και την καρδιαγγειακή αντοχή.

Εικόνα
διαλειμματική προπόνηση για καύσιμο λίπους
istock

 

Πλειομετρική προπόνηση

Η πλειομετρική προπόνηση αποτελείται από δυναμικές κινήσεις άλματος που αυξάνουν τη δύναμή σου. Πρέπει να προσέχεις ωστόσο καθώς αυτή η άσκηση δεν είναι για αρχάριους ή για άτομα με τραυματισμό, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή να επιδεινώσει κάποιον υπάρχοντα. Σε αντίθεση με προπονήσεις όπου συμπεριλαμβάνουν ασκήσεις με αργές κινήσεις που αποσκοπούν στη αύξηση της μυϊκής μάζας, οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι πιο γρήγορες.

Κολύμπι

Το κολύμπι είναι μια απίστευτα αποτελεσματική, συνολική άσκηση για το σώμα μου, καθώς «χτίζει» αντοχή, δύναμη και συντονισμό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πιο ευχάριστη από όλες αυτές τις προπονήσεις. 

Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση

Γενικά η διαλειμματική προπόνηση HIIT, «Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση», επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει το υπερβολικό λίπος σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αθλείσαι και για πολλή ώρα. Καλό θα ήταν να περιορίσεις την γυμναστική σου στα 30 λεπτά και τρεις φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις αρκετό χρόνο στο σώμα σου για να αναρρώσει και να επιστρέψει δριμύτερο.

Διάβασε ακόμα: ΗΙΙΤ & Σωστή διατροφή: Ο συνδυασμός για τέλειο σώμα!

Αγαπημένο