ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

10 λόγοι που ο πρώην επιστρέφει στη σχέση

Γιατί επιστρέφουν οι άντρες παρόλο που χωρίσατε; Αξίζει να ενδώσεις στο "ξαναζεσταμένο φαγητό";
11.10.2021
5
'
πρώην επιστρέφει στη σχέση άντρας γυναίκα istockphoto

Ο πρώην σου έστειλε μήνυμα; Μπορεί να σε μπερδεύει όταν ο πρώην σου επιστρέφει, μήνες μετά τον χωρισμό σας. Σύμφωνα με έρευνες πολλοί άντρες μετανιώσουν μετά από περίπου ένα μήνα έως έξι εβδομάδες τον χωρισμό και συχνά προσπαθούν να επιστρέψουν στην πρώην τους κάποια στιγμή, ακόμα κι αν όχι αμέσως. Ας προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τη συμπεριφορά του και να καταλάβουμε τι συμβαίνει και ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους κάνει την εμφάνισή του ο πρώην σου.

1 Δεν είναι σίγουρος τι θέλει

Ο πρώην σου μπορεί να έχει έρθει σε επαφή μαζί σου μετά από μήνες επειδή δεν είναι σίγουρος πώς αισθάνεται. Δεν θέλει απαραίτητα να τα ξαναβρείτε αλλά ούτε του αρέσει που δεν είστε μαζί. Εάν αισθάνεται μπερδεμένος για το τι συνέβη μεταξύ σας και δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει, μπορεί απλώς να θέλει να διαπιστώσει πώς θα αντιδράσεις. Αν είσαι ενθουσιασμένη που τον ακούς, έχει άλλη μια ευκαιρία μαζί σου και μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν που ήθελε πραγματικά. Ομοίως, εάν δεν του απαντήσεις, θα τον βοηθήσει να αποδεχτεί ότι αυτό δεν είναι καν μια επιλογή που πρέπει να εξετάσει.

2 Του λείπεις

Όλοι μας νοσταλγούμε κατά καιρούς κάποιους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μας. Ίσως είδε κάτι που του θύμισε εσένα ή απλώς σε σκεφτόταν πρόσφατα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, του λείπει πραγματικά αυτό που είχατε μαζί. Μπορεί να του λείπει η σχέση του ή να του λείπει αυτό που ήταν όταν ήταν μαζί σου. Εάν πιστεύεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις, προχώρα! Άκου το ένστικτό σου, βεβαιώσου ότι και οι δύο είχατε αρκετό χρόνο για να βρείτε τι θέλετε και τί ήταν αυτό που σας κρατούσε πίσω την προηγούμενη φορά.
Επίσης, επιτρέπεται να σου λείπει κάποιος, αλλά να μη θέλεις να κάνεις σχέση μαζί του. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για σύντροφοι και πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο.

Εικόνα
istockphoto

3 Νιώθει ενοχές για το πώς σου συμπεριφέρθηκε

Εάν ο πρώην σου επέστρεψε μήνες αργότερα ίσως να θέλει να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει την ευθύνη για τη συμπεριφορά του. Ο χρόνος μακριά σου του έδωσε το χώρο που χρειαζόταν για να σκεφτεί τί λάθη έκανε και τί ρόλο έπαιξε στη σχέση σας και στον χωρισμό σας.

Δες ακόμη: Χώρισες και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις; 5 tips για να προχωρήσεις μπροστά

4 Βαρέθηκε την εργένικη ζωή

Ο πρώην σου μπορεί να είχε τερματίσει τη σχέση επειδή ήθελε να μείνει ελεύθερος για λίγο. Αυτό συμβαίνει συχνά και μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους: δεν ήταν ποτέ πραγματικά single, η ζωή του άλλαξε (νέα δουλειά, νέοι φίλοι κ.λπ.) και ήθελε να εξερευνήσει τις επιλογές του ή δεν ήταν σίγουρος ότι ήταν έτοιμος να δεσμευτεί. Φυσικά, μπορεί να οφείλεται και σε πολλούς άλλους λόγους και πιθανότατα δεν θα το μάθεις ποτέ! Αν ήθελε να παίξει, πιθανότατα να ήθελε να συνδεθεί με πολλές γυναίκες και να «αξιοποιήσει στο έπακρο» το να είναι κάποιος εργένης. Ναι, είναι επώδυνο να το σκέφτεσαι, αλλά είναι πιθανό να είναι και η πραγματικότητα της κατάστασης. Ο λόγος που μπορεί να επέστρεψε είναι επειδή συνειδητοποίησε ότι το να είσαι ελεύθερος και να μην έχεις σταθερή σχέση ίσως τελικά να μην του αρέσει.  

5 Θέλει αυτό που δεν μπορεί να έχει

Έκανες μια κλασική κίνηση μετά τον χωρισμό: τον ξεπέρασες, επικεντρώθηκες στον εαυτό σου και έλαμψες (σωματικά και συναισθηματικά). Ίσως είσαι στην καλύτερη φόρμα της ζωής σου, ή βρήκες τη δουλειά των ονείρων σου. Ό, τι κι αν είναι, το παρατήρησε. Διαπίστωσε ότι απολαμβάνεις την ανεξαρτησία σου, είσαι ευτυχισμένη και υγιής, χωρίς αυτόν. Πρώτον, ο εγωισμός του «τραυματίστηκε» από αυτό. Αναρωτιέται πώς τα κατάφερες να επιβιώσεις χωρίς αυτόν, οπότε μπορεί να θέλει να αποδείξει ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτόν, αν ξαναβρεθεί μαζί σου. Εάν καταστρέφεις τους στόχους σου και τα όνειρά σου, ενώ είστε ξανά μαζί του, δεν μπορεί να ήταν το πρόβλημα πριν, σωστά; Δεύτερον, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από έναν πρώην που έχει προχωρήσει και δεν σε θέλει πια. Τώρα που δεν μπορεί να σε έχει ενθουσιάζεται με αυτήν τη νέα, ανεξάρτητη, σίγουρη εκδοχή σου και θέλει να είναι μαζί σου.

Διάβασε ακόμη: Ο #1 λόγος σύγκρουσης στις σχέσεις που δεν τον φαντάζεσαι καν!

Εικόνα
istockphoto

6 Η άλλη επιλογή του δεν ευόδωσε

Ας πούμε ότι η σχέση σου τελείωσε επειδή ανακάλυψες ότι σε απατούσε. Χωρίσατε, πήγε με την ερωμένη του και τώρα εμφανίστηκε ξανά, μήνες αργότερα. Εάν επέστρεψε τυχαία στη ζωή σου και είναι γεμάτος κομπλιμέντα, είναι πολύ πιθανό ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά με τη γυναίκα με την οποία σε απατούσε..

7 Συνειδητοποίησε τι έχασε

Αυτό είναι παρόμοιο με το παραπάνω, αλλά ελαφρώς διαφορετικό, οπότε αξίζει να εξεταστεί. Μπορεί να μην σε άφησε για κάποια άλλη αλλά δημιούργησε μια άλλη σχέση λίγο μετά τον χωρισμό σας. Μπορεί να συνειδητοποίησε πόσο καλά ήταν μαζί σου, απλώς και μόνο επειδή αυτή η άλλη σχέση δεν ήταν καλή. Η σύγκριση φέρνει συνειδητοποίηση.

8 Νιώθει μόνος ή θέλει ενίσχυση του εγώ του

Όλοι νιώθουμε μοναξιά μερικές φορές και πολλοί από εμάς «υποχωρούμε» για να επικοινωνήσουμε με τους πρώην μας. Ίσως δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του, ίσως δεν νιώθει ελκυστικός. Μπορεί να ελπίζει ότι θα του κάνεις ένα κομπλιμέντο και θα τον κάνεις να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, όπως ακριβώς έκανες όταν ήσασταν μαζί. Μπορεί επίσης να θέλει να τον θέλεις για να νιώσει επιθυμητός και ελκυστικός.

Σε ενδιαφέρει: 2 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου θέλει να χωρίσετε

9 Πέρασε χρόνο δουλεύοντας με τον εαυτό του

Αυτή είναι μια από τις λίγες φορές που πιστεύουμε ότι ένας πρώην που εμφανίζεται τυχαία μήνες αργότερα μπορεί να είναι καλό! Αν πραγματικά αυτούς τους λίγους μήνες δούλεψε με τον εαυτό του και με τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου, για να μάθει να διαχειρίζεται τις σχέσεις του, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Αν μάλιστα ένας από τους λόγους που χωρίσατε ήταν η συμπεριφορά του ή ο τρόπος ζωής του, έρχεται τώρα σε επαφή μαζί σου για να σε ενημερώσει ότι θέλει να προσπαθήσει ξανά. Αξιολόγησε πόσο συμβατοί είστε και οι δύο, καθώς και πόσο πιστεύεις ότι είναι σε θέση να δεσμευτεί σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής.

Εικόνα
istockphoto

10 Απλώς θέλει να κάνει σεξ

Μερικές φορές, πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι πρώην μας εμφανίζονται απλά επειδή θέλουν να κάνουν σεξ. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε τεράστιες λεπτομέρειες εδώ, καθώς όλοι το έχουμε βιώσει αυτό κάποια στιγμή! Αν σου στέλνει μηνύματα για πρώτη φορά μετά από μήνες και είναι 2 το πρωί, ή είναι μεθυσμένος, ή τα μηνύματα έχουν υπονοούμενα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να θέλει να κοιμηθεί ξανά μαζί σου. Αλλά μόνον αυτό.

Διάβασε ακόμη: Πώς θα κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου πιο σέξι

Αγαπημένο