ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 3 χαρακτηριστικά προσωπικότητας των υπερσεξουαλικών ανδρών

Γιατί κάποιοι άνδρες θέλουν και τελικά καταφέρνουν να κάνουν πιο συχνά σεξ; Ποια εξήγηση δίνει η επιστήμη.
3
'
άνδρες που θέλουν συχνότητα στο σεξ shutterstock

«Έχεις μόνο στο μυαλό σου αυτό», είναι πιθανόν να πεις στον σύντροφό σου που θέλει πάλι σεξ, ενώ μόλις… ολοκληρώσατε τον πρώτο γύρο και είστε αγκαλιά στο κρεβάτι. Ή σε στριμώχνει την ώρα που πλένεις τα πιάτα στο νεροχύτη  ή ακόμα χειρότερα σε γδύνει ενώ έχεις ντυθεί και μακιγιαριστεί γιατί έχεις έξοδο με τα κορίτσια (σπαστικό το ξέρω… μα πώς να του πεις όχι).

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχουν όλοι οι άνδρες την ίδια σεξουαλική ορμή. Μερικοί άνδρες επιθυμούν το σεξ περισσότερο από άλλους. Και τίποτα το επιλήψιμο δεν υπάρχει σε αυτό. Ωστόσο, λίγα ήταν τα στοιχεία, μέχρι πρόσφατα, για την ανδρική σεξουαλική προσωπικότητα που συμβαδίζει με πιο αυξημένη σεξουαλικότητα και μεγαλύτερη ανάγκη για σεξ. Διάβασε επίσης τη διαφορά μεταξύ έντονης σεξουαλικότητας και της σεξουαλικά εθισμένης προσωπικότητας. 

Μη βάζεις στο νου σου ναρκισσιστικές ή ανασφαλείς προσωπικότητες γιατί θα πέσεις έξω. Οι άνδρες που έχουν αδυναμία στο σεξ είναι, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, τα… καλά παιδιά. Κι αυτό το επιβεβαιώνει έρευνα που διεξήχθη από το Queensland University of Technology. Η έρευνα εξέτασε 3000 άνδρες και 1500 γυναίκες και εντόπισε 3 χαρακτηριστικά στην ομάδα των ανδρών που ήθελαν αλλά και απολάμβαναν το σεξ πιο συχνά.

Τα 3 χαρακτηριστικά προσωπικότητας των υπερσεξουαλικών ανδρών

Εξωστρεφής

Το πρώτο χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε από τους επικεφαλής της μελέτης στην ομάδα των ανδρών που είχαν αδυναμία στο σεξ ήταν η εξωστρέφεια. Φυσικά το εύκολο συμπέρασμα είναι ότι οι εξωστρεφείς άνδρες εξασφαλίζουν περισσότερες γνωριμίες που μπορεί να τους οδηγήσουν στο σεξ. Συνέχιζε να διαβάζεις, όμως, γιατί τελικά ο λόγος που οι εξωστρεφείς απολαμβάνουν περισσότερο σεξ είναι μάλλον άλλος.

Συναισθηματικά σταθερός

Κανείς δεν είπε ότι περισσότερο σεξ απολαμβάνουν οι άνδρες που κάνουν πολλές γνωριμίες και έχουν εναλλαγές σχέσεων. Φαντάζομαι ότι με απλά μαθηματικά μπορεί να καταλάβεις ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας άνδρας που αγαπά το συχνό σεξ είναι να είναι με μία μόνιμη σύντροφο.

Eυσυνείδητος

Μη βάζεις στο νου σου ότι είναι Καζανόβας ο άνδρας που του αρέσει το συχνό σεξ. Γοητευτικός, καταφερτζής, που τάζει λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Κι όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Είναι τα καλά παιδιά αυτοί που αγαπούν το πολύ σεξ επιβεβαιώνουν οι επικεφαλής της έρευνας. Ούτε άπιστοι, ούτε χειριστικοί, ούτε με έφεση στο ψέμα, ούτε με χαμηλό δείκτη ηθικής.

Η παράδοξη εξήγηση

Η Dr. Bianca Rodriguez, Οικογενειακή Θεραπεύτρια στο Los Angeles, εξηγεί ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο άνδρας με αυτά τα τρία χαρακτηριστικά απολαμβάνει πιο συχνά σεξ. Και εξηγεί ότι ο λόγος είναι ότι ελκύει περισσότερο τις γυναίκες. Εξηγεί πως όταν ένας άνδρας είναι εξωστρεφής είναι σε πρώτη φάση πιο ελκυστικός για την γυναίκα -ο εξωστρεφής μπορεί πιο εύκολα να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας γυναίκας, είναι κανόνας αυτός-.  Σε δεύτερη φάση η συνειδητοποίηση ότι είναι συναισθηματικά σταθερός ελκύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη της γυναίκας να τον εμπιστευτεί. Κι όταν στην πορεία ανακαλύψει ότι είναι και ευσυνείδητος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα την κοροϊδέψει, εκμεταλλευτεί ή προδώσει έχει όλο το πακέτο για να τον ερωτευτεί παράφορα. Φαντάζομαι ότι ξέρεις τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα ερωτεύεται έναν άνδρα παράφορα. Έτσι δεν είναι; Είναι πιο δεκτική στο σεξ. Με λίγα λόγια – σύμφωνα με την εξήγηση της Rodriguez- οι άνδρες με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά ελκύουν συντρόφους που τους ερωτεύονται και δένονται μαζί τους τόσο ώστε να επιθυμούν περισσότερο σεξ μαζί τους!

Φυσικά, θα στο πω κι αυτό για να μην αδικήσω και τις υπόλοιπες κατηγορίες ανδρών. Υπάρχουν άνδρες με κακή ποιότητα χαρακτήρα, άπιστοι, ασταθείς, χειριστικοί που μια χαρά απολαμβάνουν τη συχνότητα στο σεξ, όχι όμως απαραίτητα και την ποιότητα. Αυτό δηλαδή το σεξ που εμπεριέχει δέσιμο, συναίσθημα, πάθος και ψυχική ταύτιση. Κατάλαβες τι εννοώ;

Τι θέλω να θυμάσαι

Το να εντοπίσεις τον κατάλληλο χαρακτήρα άνδρα δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Χρειάζεται να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Να σου τονίσω τέλος ότι η εν λόγω αυστραλιανή μελέτη που έχει συμπεριλάβει και δείγμα γυναικών, έβγαλε συμπεράσματα και για τη σεξουαλικότητα των γυναικών που επιδεικνύουν τα τρία αυτά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Θα επανέλθουμε όμως σχετικά με αυτά σε επόμενο άρθρο.

Διάβασε ακόμα: 6 διάσημοι άνδρες με εθισμό στο σεξ

 

Αγαπημένο