ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Eίσαι γυναίκα και single; Σύμφωνα με την επιστήμη θα ζήσεις περισσότερο!

Η έρευνα που αποκαλύπτει γιατί οι single γυναίκες ζουν περισσότερο
12.04.2021
3
'
οι single γυναικες ζουν περισσότερο istock

Η εικόνα της ευτυχισμένης παντρεμένης γυναίκας με παιδιά, καταρρίπτεται και οι single γυναίκες αποδεικνύεται πως ζούν περισσότερο και καλύτερα, εν αντιθέση με τους άντρες. Πάμε να δούμε μια έρευνα του διάσημου συγγραφέα και καθηγητή συμπεριφορισμού Paul Dolan που μας αποδεικνύει πως δε χρειάζομαστε εν τέλει κάποιον άντρα ή συγκεκριμένο οικογενειακό status για να είμαστε τελικά καλά με τον εαυτό μας και να ζήσουμε τη ζωή μας με αυτάρκεια και δυναμισμό.

Ας το παραδεχθούμε πια. Όλες οι single γυναίκες θα θέλαμε να υπάρχει μια επιστημονική επιβεβαίωση που να στηρίζει την επιλογή μας να πορευόμαστε μόνες στη ζωή και να είναι οκ αυτό, ειδικά μετά τα ακατάπαυστα σχόλια που πολλές λαμβάνουμε κατά καιρούς από το οικογενειακό περιβάλλον, ειδικά μετά τα 30 σχετικά με το «πότε θα νοικοκυρευτούμε».

Και να που η επιστήμη μας προσφέρει άλλη μια φορά το ζητούμενο με αποδεικτικά στοιχεία που υποδηλώνουν πως οι single γυναίκες όχι μόνο ζούν περισσότερο, αλλά είναι και πιο ευτυχισμένες σε σχέση με τις παντρεμένες-με-παιδιά φίλες τους. Την έρευνα αυτή διεξήγαγε ένας ειδικός στην έννοια της ευτυχίας, συγγραφέας και καθηγητής συμπεριφορισμού, ο Paul Dolan.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό σύμφωνα με την επιστήμη;

Απο κοινωνικής πλευράς, υπάρχουν μερικοί αρκετά καλοί λόγοι. Ο Dolan, καθηγητής συμπεριφορικής επιστήμης στο London School of Economics, είπε πως τα τελευταία στοιχεία έδειξαν πως οι «παραδοσιακοί» τρόποι ή μέθοδοι επίτευξης της πολυαναμενόμενης ευτυχίας της γυναίκας, όπως το να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά, δεν συνάδουν πλέον με τη σύγχρονη αντίληψη γύρω από την έννοια της ευτυχίας.

Τι ισχύει με τους άνδρες;

Ακριβώς το αντίθετο. «Οι παντρεμένοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλες υποομάδες πληθυσμού, αλλά μόνο όταν ο/η σύζυγός τους είναι στο δωμάτιο. Όταν ερωτήθηκαν μόνοι τους, απάντησαν πως είναι εντελώς μίζεροι και δυστυχισμένοι», είπε ο καθηγητής Dolan στο Hay Festival, στην Ουαλία.

«Έχουμε στη διάθεσή μας πολλά διαχρονικά δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους στην πάροδο του χρόνου, αλλά θα κάνω μια μεγάλη γενίκευση στα αποτελέσματα αυτών και θα πω απλώς: Αν είσαι άντρας, πιθανότατα θα πρέπει να παντρευτείς. Εάν όμως είσαι γυναίκα, μην ασχοληθείς περεταίρω με το θέμα γάμος.» Σύμφωνα με τον Dolan, οι άντρες ωφελούνται περισσότερι από τον έγγαμο βίο γιατί τους βοηθά να «ηρεμήσουν» και να παίρνουν πιο συνειδητές αποφάσεις.

«Παίρνουν λιγότερα ρίσκα, βγάζουν περισσότερα χρήματα στη δουλειά και ζούν λίγο περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, η γυναίκα πρέπει να βιώσει όλη αυτή τη διαδικασία του συντρόφου της και επιπλέον να ζήσει λιγότερο απ’ότι θα μπορούσε αν δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Η πιο υγιής και ευτυχισμένη υποομάδα πληθυσμού είναι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ ή δεν είχαν παιδιά », εξήγησε ο Dolan.

Διάβασε περισσότερα και δες το βίντεο με όσα εξηγεί ο Paul Dolan σχετικά στο elle.gr

Αγαπημένο