ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 2 λάθος πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να πεις σε αγχώδεις ανθρώπους!

Και που σίγουρα έχετε ήδη πει!
11.12.2022
1
'
Τα 2 λάθος πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να πεις σε αγχώδεις ανθρώπους! Photo/Istock

Πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το συχνό φαινόμενο του άγχους. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία κρίνονται απαγορευτικά στην προσπάθειά σου να βοηθήσεις την κατάσταση.

Το έντονο και διάχυτο άγχος μπορεί να προέρχεται από μία στιγμή αγωνίας και σκέψεις ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής ή πρόκειται για φαινόμενο απόρροιας ενός τραύματος ή αγοραφοβίας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κάποιες φράσεις που κρίνονται απαγορευτικές, στην προσπάθεια να βοηθήσεις κάποιον που αντιμετωπίζει την ψυχική διαταραχή του άγχους, σύμφωνα με τον σύμβουλο ψυχικής υγείας Anthony Smith.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Που οφείλεται το πρωινό άγχος;

Εικόνα
Τα 2 λάθος πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να πεις σε αγχώδεις ανθρώπους!

 

1η λάθος φράση: «Ηρέμησε!»

«Λες και δεν θα μπορούσε να το έχει σκεφτεί από μόνος του», λέει ο Smith χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι είναι «Σαν ο παρατηρητής να μην μπορεί να διαχειριστεί την παρουσία του αγχωμένου, αποστέλλοντας του το μήνυμα "δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί σου"».

Η συγκεκριμένη λέξη θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μία κενή ενσυναίσθηση υποδείξης όπως λέει και ο Smith και προτείνει, μία διαφορετική προσέγγιση που να δείχνει ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να προσπαθήσει να μπει στη θέση αυτού που έχει το πρόβλημα και να τον ρωτήσει αν μπορεί να τον βοηθήσει κάπου.

Εικόνα
Τα 2 λάθος πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε αγχώδεις ανθρώπους!

2η λάθος φράση: «Απλώς μην το σκέφτεσαι»

Χρησιμοποιώντας την φράση «Απλώς μην το σκέφτεσαι», σε ένα άτομο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα ο ειδικός αναφέρει: «Σκεφτείτε ότι ένα τραγούδι που σιχαίνεται έχει κολλήσει στο μυαλό σας και λέτε στον εαυτό σας "Απλώς μην το σκέφτεσαι"».

Προσπαθώντας να κάνεις απλά κάποιον να μη σκέφτεται το άγχος, (κάτι που αντιμετωπίζει καιρό), πρέπει πρώτα να σκεφτείς ότι αν ήταν τόσο απλό, σίγουρα θα το είχε εφαρμόσει πριν το πεις.

Ρίξε μια ματιάΑυτά είναι τα σνακ που “κολλάνε” το μυαλό σου- Ποια βοηθούν να καταπολεμήσεις το άγχος

Αγαπημένο