ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 tips από έναν ειδικό για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Ο σεξολόγος δρ. Ian Kerner συστήνει το πως μπορούν οι γυναίκες να απογείωσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

05.07.2021
2
'
σεξουαλική ζωή istock

Τα πλεονεκτήματα του σεξ επεκτείνονται και εκτός  της κρεβατοκάμαράς σου. Μελέτες έχουν δείξει πως ακόμη και η σεξουαλική πράξη από μόνη της μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να εκτοξεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον όσο συχνότερη είναι η επαφή, τόσο πιο ισχυρή  διαπροσωπική σύνδεση δημιουργεί που είναι βασική για μία υγιή σχέση.

Αν όμως δεν είσαι πάντα σε mood να κάνεις σεξ, δεν είσαι η μόνη. Πολλές γυναίκες έχουν σεξουαλικές διακυμάνσεις σε ό,τι αφορά την όρεξη τους για σεξ, το οποίο πιθανότατα προκύπτει από ένα συνδυασμό πραγμάτων και καταστάσεων  αναφέρει ο Ian Kerner φυσιοθεραπευτής και σεξολόγος στη Νέα Υόρκη. « Με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους, η σεξουαλική επιθυμία γίνεται πράγματι βαρόμετρο της συνολικής υγείας» εξηγεί. « Αν κάποιος έχει πολύ χαμηλή λίμπιντο, αυτό συνήθως σημαίνει πως υπάρχει και κάτι άλλο συναισθηματικά η σωματικά που την επηρεάζει».

Πως μπορείς λοιπόν να δημιουργήσεις ένα καλύτερο κλίμα στην κρεβατοκάμαρα σου;

Βρήκαμε τι χρειάζονται οι γυναίκες για να νιώθουν ευτυχισμένες και υγιείς στην σεξουαλική τους ζωή.

1. Να ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να απολαμβάνεις την σεξουαλική σου ζωή είναι να ξέρεις τι σου αρέσει λέει ο δρ. Kerner. «Το να γνωρίζεις τι απολαμβάνεις και με ποιό τρόπο περνάς πραγματικά καλά βοηθάει την σεξουαλική σου υγεία και την επαφή με τον σύντροφο σου». Επίσης προσθέτει, πως είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι τις επιθυμίες σου με το σύντροφό σου. Για παράδειγμα μπορείς να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου, με σκοπό να τον καθοδηγήσεις. Αυτό θα βοηθήσει να προσδιορίσεις επίσης το είδος του σεξ που θέλεις να κάνεις, ενώ και ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να μάθουν περισσότερα πράγματα για την σεξουαλική τους ικανοποίηση.

Διάβασε ακόμα: Ποιο είδος σεξ επιθυμούν οι περισσότεροι μετά την πανδημία

2. Η ικανότητα να εστιάζεις στη στιγμή

Αν βγάλουμε το στρες από τη ζωή μας, σίγουρα θα προτιμήσουμε να εστιάσουμε στο ρομαντισμό. Ειδικά για τις γυναίκες είναι σημαντικό να εστιάζουν στην στιγμή. Όπως υποστηρίζει και ο γιατρός, όταν βρισκόμαστε σε μία ήρεμη κατάσταση, μπορούμε να βιώσουμε στο έπακρο ακόμη και τον οργασμό μας.

3. Θετική εικόνα για το σώμα σου και την αυτοπεποίθησή σου

Αν η γυναίκα δε νιώθει καλά για το σώμα της, μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο για εκείνη να απολαύσει το σεξ. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of sexual medicine, έδειξε πως η θελκτικότητα, οι σκέψεις για το σώμα μας κατά τη διάρκεια σεξουαλικής δραστηριότητας, το βάρος και η φυσική κατάσταση, μπορούν να συμβάλουν και να μειώσουν την σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες. Το πόρισμα της έρευνας έδειξε πως οι γυναίκες που έχουν χαμηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση και ευχαρίστηση ίσως μπορούν να βοηθηθούν βελτιώνοντας τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους.

Διάβασε περισσότερα tips για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή στο elle.gr

Αγαπημένο