ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί απέτυχε και αυτή η σχέση; Τα λάθη που πιθανόν κάνεις

Η στιγμή της αυτοκριτικής! Τα λάθη που κάνεις και οδηγούν όλες τις σχέσεις σε τέλμα...
27.06.2022
2
'
Γιατί απέτυχε και αυτή η σχέση; Τα λάθη που πιθανόν κάνεις Σχέση_Λάθη

Οι σχέσεις είναι εξαιρετικά περίπλοκες και απαιτούν προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Όταν λοιπόν επέρχεται ένας χωρισμός, σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης και οι δύο. Ωστόσο, κάποιες φορές η ζυγαριά γέρνει αισθητά προς τη μία πλευρά.

Αν λοιπόν ξεκινάς μία σχέση με όλους τους καλούς οιωνούς, αλλά καταλήγεις συνεχώς σε τέλμα και αδιέξοδο, τότε ίσως να κάνεις κάτι λάθος.

Διάβασε λοιπόν στη συνέχεια, τα τρία πιθανά σενάρια και διαπίστωσε αν ο τρόπος που προσεγγίζεις τις σχέσεις σου είναι λανθασμένος ή αν απλά έχεις σταθεί άτυχη.

Σχέσεις: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στο χωρισμό

Εικόνα
ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΛΑΘΗ

Έχεις στο νου σου συνεχώς το μέλλον

Δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα για το μέλλον και να οργανώνεις όμορφα πλάνα για εσένα και το σύντροφό σου. Μήπως όμως τα σχέδια σου είναι υπερβολικά; Μήπως αναφέρεσαι συνεχώς στο μέλλον και έχεις ξεχάσει το τώρα;

Επικεντρώσου σε αυτό που ζεις τη δεδομένη στιγμή και απόλαυσέ το, καθώς διαφορετικά κάθε φορά θα διαπιστώνεις με απογοήτευση πως έχει χαθεί η μαγία και το ενδιαφέρον.

Επιπλέον, με τη συμπεριφορά σου ασκείς ίσως πίεση στη σχέση σου, ειδικά εφόσον πρόκειται για μια νέα γνωριμία. Δώσε χρόνο και στο σύντροφό σου, αλλά και στον εαυτό σου, ώστε να ανακαλύψετε ο ένας τον άλλον σταδιακά.

Δείτε επίσης: 3 λόγοι για τους οποίους ζηλεύουμε την σχέση μας

Εικόνα
ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΛΑΘΗ

Υπεραναλύεις τα πάντα

Είναι λογικό, ύστερα από μερικές αποτυχημένες σχέσεις, να έχεις γεμίσει με ανασφάλειες, οι οποίες πυροδοτούν τις συνεχόμενες σκέψεις και την υπερανάλυση των γεγονότων.

Ωστόσο, όπως σου τονίσαμε και προηγουμένως, είναι σημαντικό να ζεις τη στιγμή και να μην κάνεις προβλέψεις για το μέλλον γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις αυτό που βιώνεις.

Επιπλέον, η συμπεριφορά των αντρών δεν κρύβει τις περισσότερες φορές ένα υπόρρητο νόημα, όπως θέλουμε να πιστεύουμε. Σταμάτα λοιπόν να αναλύεις την κάθε του κίνηση και το κάθε του μήνυμα. Συνήθως, όταν αισθάνονται κάτι το δείχνουν με άμεσο τρόπο και χωρίς υπεκφυγές.

Δεν έχεις προσωπικό χρόνο

Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σου είναι χαρακτηριστικό μιας υγιούς σχέσης. Αν όμως κάθε φορά που βρίσκεσαι σε μια νέα σχέση, αποφασίζεις να παραμερίσεις τα πάντα προκειμένου να είσαι δίπλα στο έτερον ήμισυ, τότε η προσέγγισή σου είναι εσφαλμένη.

Μπορεί να νομίζεις πως με αυτό τον τρόπο, δένεστε όλο και περισσότερο συναισθηματικά, ωστόσο, στην πραγματικότητα, η συνεχόμενη τριβή οδηγεί στη φθορά και τελικά στο χωρισμό. Ενώ παράλληλα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ίσως να χάσεις τον εαυτό σου, διότι προσαρμόζεις συνεχώς τα θέλω σου στις ανάγκες της εκάστοτε σχέσης.

Θα πρέπει λοιπόν ο καθένας να έχει τον προσωπικό του χώρο και χρόνο, ώστε να απολαμβάνετε στη συνέχεια και τις στιγμές που βιώνετε μαζί.

Μάθετε ακόμη: 5 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι σας απατάει

Αγαπημένο