ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η μέθοδος για να γίνεις μοντέρνα σειρήνα

Μια Love Coach εξηγεί το σύστημα για να αυξήσεις την ερωτική έλξη σου.
5
'
Το παιχνίδι της έλξης

Μπορεί να νομίζεις ότι το ’χεις με το άλλο φύλο. Είσαι όμορφη, έξυπνη, στο ντύσιμο δεν σε φτάνει καμία… ναι, ίσως και στο κρεβάτι το ίδιο… Όμως, αν η εξέλιξη στις σχέσεις σου είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων αρνητική και τελικά καταλήγεις πάντα μόνη με τη θυμωμένη σκέψη σφηνωμένη στο μυαλό σου: «πόσο βλάκας ήταν που δεν κατάλαβε ότι είμαι η γυναίκα της ζωή του», τότε πιθανόν κάτι κάνεις λάθος.

Και μην το πάρεις προσωπικά. Επειδή φαίνεται να είναι πολλές οι γυναίκες που, ενώ έχουν όλη την καλή θέληση να τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν έναν άνδρα, τελικά δεν τα καταφέρνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί στις σχέσεις των δύο φύλων στην εποχή μας είναι περισσότεροι από ποτέ.

Και μία από αυτές είναι η Celia Celene, πιστοποιημένη Love and Relationship Coach με την μέθοδο Rori Raye (ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο του Coaching), εκπαιδευμένη προσωπικά από την Rori και άλλες Master Coaches της μεθόδου της.

Ορίστε τι τη ρωτήσαμε:  

Τι σας έκανε να ενδιαφερθείτε για τη συμβουλευτική γύρω από τις σχέσεις;

Πάντα ενδιαφερόμουν για τις βαθύτερες επιθυμίες και για τα συναισθήματα που δεν βρίσκουν τον δρόμο τους προς το φως. Η προσωπική μου πορεία και οι εμπειρίες μου μέσα από σχέσεις, με είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα πως οι σχέσεις δεν είναι παρά ένας μηχανισμός ελέγχου του ενός πάνω στον άλλο, κάτι που με έκανε την ίδια στιγμή να ασφυκτιώ και να λυπάμαι βαθύτατα. Μετά από πολύχρονη αναζήτηση και απόπειρες να βρω τη σχέση που ονειρευόμουν, είχα κουραστεί να ζω "την ίδια ιστορία" ξανά και ξανά, και να αισθάνομαι αδύναμη και εγκλωβισμένη. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά. Και αυτό συνέβη…!

Ως Coach, σκοπός μου είναι να βοηθήσω τις γυναίκες να βρουν την προσωπική τους φωνή και να μπορέσουν να την εκφράσουν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, ώστε να αποκτήσουν τη σχέση που ονειρεύονται και πραγματικά αξίζουν.

Στην Αμερική φαίνονται πιο οργανωμένοι στο θέμα σχέσεων: από την εποχή του best seller "Τhe rules” πριν είκοσι χρόνια μέχρι σήμερα που οι coach για θέματα σχέσεων είναι περισσότεροι από ποτέ, φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη χώρα παίρνουν το θέμα των σχέσεων σοβαρά. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;

Πιστεύω πως ναι, και πως αυτό που παίρνουν επίσης σοβαρά είναι η προσωπική εξέλιξη, εννοώντας το -self development- και τα οφέλη που αυτή προσφέρει. Η διαφορά που έχει μία/ένας coach είναι πως δίνει ακριβώς τα “εργαλεία” που έχουν άμεσα και απτά αποτελέσματα, μέσα από την δοκιμή και την εμπειρία. Επίσης, έχω την αίσθηση πως στην Αμερική τα ταμπού γύρω από τις σχέσεις δεν είναι τόσο μεγάλα και πως είναι πιο εύκολο να ξεπεραστεί αυτό το ψυχολογικό όριο, που δίνει τη δυνατότητα σε κάποια/ον να μιλήσει ανοιχτά, για αυτά που δεν λειτουργούν όπως θα ήθελε. Γιατί σίγουρα, καμιά μας δεν αισθάνεται περήφανη για αυτά που φοβάται πως δεν μπορεί να ελέγξει. Όμως υπάρχει πάντα κάτι, που μπορεί να μην έχουμε δοκιμάσει!

Στην Ελλάδα ο καλύτερος σύμβουλος για τα αισθηματικά μας, τον προβληματικό μας γάμο, την… απιστία μας, εξακολουθεί να είναι η κολλητή μας φίλη. Πιστεύετε ότι είναι σωστό ή λάθος αυτό;

Όταν κάτι μας απασχολεί πολύ, όλες έχουμε την ανάγκη από μια καλή φίλη που μπορούμε να εμπιστευτούμε την ευάλωτη πλευρά μας και να ζητήσουμε βοήθεια. Θα έλεγα δεν βλέπω κάποιο “λάθος”. Ακόμη, όμως, και με τις καλύτερες των προθέσεων, η κολλητή μας, δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει η “ειδικός” μας σε θέματα σχέσεων. Όταν είμαστε συναισθηματικά φορτισμένες γύρω από έναν άνδρα, οι συμβουλές των ανθρώπων γύρω μας σπάνια βοηθούν. Αυτό που μας προτρέπουν να κάνουμε, μπορεί να ακούγεται και να μας φαίνεται λογικό, όμως συναισθηματικά είναι ενάντια σε αυτό που πραγματικά θέλουμε και αυτό μας μπερδεύει. Αισθανόμαστε την αυτοπεποίθησή μας να τραυματίζεται και το όλο σκηνικό μοιάζει περισσότερο με ένα ψυχολογικό αδιέξοδο, παρά με μία λύση.

Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για το σύστημα Rori Raye στο οποίο έχετε εκπαιδευτεί; Τι ακριβώς πρεσβεύει; 

Το σύστημα που δημιούργησε η Rori Raye -μια πετυχημένη  και δημοφιλής love coach και συγγραφέας βιβλίων στην Αμερική- είναι μια σειρά “εργαλείων” που βοηθούν μια γυναίκα να ανατρέψει αυτόματες συμπεριφορές και αντιδράσεις που φέρνουν τα γνωστά και ανεπιθύμητα αποτελέσματα για αυτήν και να αποκτήσει την σχέση που επιθυμεί. Μια γυναίκα που τιμάει και γιορτάζει το γεγονός πως είναι γυναίκα και που ξέρει κάθε στιγμή πως να ανταποκριθεί στη συναναστροφή της με έναν άνδρα είναι, δανειζόμενη τον μύθο των Σειρήνων της Οδύσσειας, μια “Μοντέρνα Σειρήνα”. Μια γυναίκα που έχει ανακαλύψει την δύναμη της Αυθεντικής Θηλυκότητας.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Είναι ένα σύστημα που λειτουργεί με τη φυσική σου προσωπικότητα και όλες τις εμπειρίες και τα μαθημένα πρότυπα που έχεις αποκτήσει στην ερωτική σου ζωή μέχρι τώρα - για να σε απαλλάξει από πεποιθήσεις που σε περιορίζουν γύρω από τους άνδρες, την αγάπη και τις σχέσεις και να σε βοηθήσει να έχεις αυτό ακριβώς που ονειρεύεσαι! Μια μικρή αλλαγή στη σκοπιά που βλέπουμε τα πράγματα, μπορεί να κάνει θαύματα μέσα σε μια μόλις νύχτα. Αυτό είναι η ελευθερία που προσφέρει.

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα για τα οποία σας συμβουλεύονται οι γυναίκες σε ό,τι αφορά τα θέματα σχέσεων;

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη, όταν σχετίζεται με έναν άνδρα, από την αρχή της γνωριμίας τους και τα πρώτα ραντεβού μέχρι τον δεσμό και τον γάμο. Τα πιο συχνά ερωτήματα που βασανίζουν μια γυναίκα όταν κάνει dating ή βρίσκεται στην αρχή μιας σχέσης είναι: “Τι να κάνω για να με ερωτευτεί;”, “Πώς μπορώ να κάνω κάποιον που μου αρέσει να με προσέξει;”, “Νιώθω ότι απομακρύνεται, πώς να τον κάνω να αλλάξει συμπεριφορά και να με διεκδικήσει ξανά;”, “Πώς να συμπεριφερθώ και τι να πω όταν προσπαθήσει να με προσεγγίσει ξανά;”, “Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω να αποφασίσει τι θέλει;”.

Τι θεωρείτε ότι κάνουν λάθος οι Ελληνίδες στην αρχή της σχέσης και δεν προχωράει;

Ένας άνδρας είναι ένας κυνηγός. Είναι προγραμματισμένος να θέλει να καταφέρει κάτι, να θέλει να κατακτήσει κάτι. Είναι η αρσενική ενέργεια μέσα του που τον καθοδηγεί. Η θηλυκή ενέργεια από την άλλη, είναι η ενέργεια που εισπράττει και αποδέχεται. Άθελα μας, στην αρχή μιας σχέσης, πέφτουμε σε μια παγίδα που μας κάνει να κάνουμε πράγματα που λειτουργούν ενάντια σε αυτήν τη σχέση. Για παράδειγμα, αν τα συναισθήματά μας αναπτυχθούν πολύ και γρήγορα για κάποιον, αρχίζουμε να αγωνιούμε για το πού πηγαίνουν τα πράγματα και να επιθυμούμε να ελέγξουμε τον σύντροφο και τη σχέση μας, πολλές φορές με τρόπους που μας είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσουμε ότι το κάνουμε. Οι σκέψεις και οι κινήσεις μας μας τοποθετούν κατά λάθος στη θέση του “κυνηγού” και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει έναν άνδρα να χάσει το ενδιαφέρον του... πολύ πολύ γρήγορα...

Το σεξ; Το καλό σεξ… γιατί δεν αρκεί για να προχωρήσει μια σχέση;

Αυτό που εμείς οι γυναίκες σκεφτόμαστε γύρω από το σεξ είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον τρόπο που το βλέπει οι άνδρες. Πολλές φορές πιστεύουμε πως, αν του προσφέρουμε μια αξέχαστη νύχτα στο κρεβάτι, δεν θα μας ξεχάσει ποτέ και θα θέλει να είναι μαζί μας για πάντα…  Ίσως, για κάποιες από μας, να σημαίνει ακόμη πως είναι η αρχή μιας σχέσης και αισθανόμαστε πως με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συνδεθούμε με την καρδιά και τα συναισθήματά του. Όμως τα πράγματα για έναν άνδρα είναι τελείως διαφορετικά. Και αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ίσως να ακουστεί σαν... ψέμα, όμως το ότι το σεξ είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα κάνει έναν άνδρα να θέλει να είναι μαζί μας είναι απλά ένας μύθος. Φυσικά, είναι κάτι που επιθυμεί. Πολύ. Όμως όταν το αποκτά γρήγορα, τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα του πέφτουν και πολλές φορές η αρχικός ενθουσιασμός και η επιθυμία του για μας μειώνεται, με αποτέλεσμα να αποτραβιέται και να απομακρύνεται.

Θα διαφωνήσω μαζί σας. Δεν πιστεύετε στη σεξουαλική χημεία. Ότι το σεξουαλικό ταίριασμα σε κάποιους μπορεί να είναι τόσο δυνατό ώστε να «κολλήσουν»; 

Ναι, πράγματι, πολλές φορές μια γυναίκα θα αισθανθεί σεξουαλική “χημεία” με έναν άνδρα. Όλες το καταλαβαίνουμε αμέσως, σχεδόν ενστικτωδώς, όταν συναντάμε κάποιον με τον οποίο αισθανόμαστε μια έντονη ανεξήγητη έλξη. Πράγματι, όταν αυτό είναι αμοιβαίο, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μια σχέση. Όμως, τι είναι η “χημεία”; Μπορεί η χημεία να είναι κάτι απλό, όπως αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, ας πούμε το οικείο. Και όταν το οικείο για μας είναι για παράδειγμα, άνδρες που μας παραμελούν και αυτό για μας σημαίνει πως μας αγαπούν, μπορείτε να φανταστείτε πως αυτό δεν είναι κάτι που θα κάνει τη γυναίκα στην πορεία αυτής της σχέσης ευτυχισμένη. Ίσως αυτό να μη σημαίνει απαραίτητα πως η σχέση είναι καταδικασμένη, όμως στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να ξέρεις το -πώς-.

Έχετε εντοπίσει προβλήματα που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα τους Έλληνες άνδρες στις σχέσεις. Θεωρείτε ότι έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους ξένους; 


Σίγουρα υπάρχουν διαφορές στη νοοτροπία μεταξύ των Ελλήνων ανδρών σε σχέση για παράδειγμα με τους Γερμανούς άνδρες. Όταν έχουμε βιώσει κάποιες απογοητεύσεις, είναι εύκολο να παρασυρθούμε από σκέψεις όπως: οι Έλληνες άνδρες δεν επιθυμούν τη δέσμευση, πως είναι πιο δύσκολοι ή πως δεν υπάρχουν καλοί άνδρες εκεί έξω. Αυτό όμως είναι μια νοοτροπία που λειτουργεί εναντίον μας και το καλό νέο είναι πως είναι απλά ένα ψέμα! Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τη νοοτροπία και προσωπικότητα ενός άνδρα, αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην επιτυχία μιας σχέσης και στην ευτυχία που βιώνουμε στην ερωτική μας ζωή, είναι η σύνδεση που έχουμε με τη δική μας Αυθεντική Θηλυκότητα και το πόσο είμαστε “εκπαιδευμένες” στο να ζούμε μέσα από αυτήν.

Αγαπημένο