ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Θα κάνουμε 4η δόση εμβολίου;

Τι απαντάνε οι ειδικοί;
11.01.2022
3
'
Εμβόλιο Istock

Χιλιάδες είναι καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, με πολλούς συμπολίτες μας να νοσούν και κάποιους από αυτούς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πιο βαριά συμπτώματα όταν νοσούν από κορονοϊό σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Θα χρειαστεί να κάνουμε και 4η δόση εμβολίου;

Στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία ώρα Mega», μίλησε ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον εμβολιασμό και στην 4η δόση.

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε. Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά. Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορωνοϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορωνοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγής Γαλατσιάτος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για 4η δόση εμβολιασμού.

 

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Αγαπημένο