ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσες τελικά ΜΕΘ είναι διαθέσιμες;

Τι είπε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.
2
'
ΜΕΘ διαθέσιμες

Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας δήλωσε- μεταξύ άλλων- στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων:

«Ποτέ ξανά δεν αντιμετωπίσαμε ως παγκόσμια κοινότητα τέτοιας έκτασης και έντασης απειλή για τη Δημόσια Υγεία, τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια. Σε αυτή την πρόκληση ανταποκριθήκαμε στην Ελλάδα, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, τόσο σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού, όσο και σε επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, παραλάβαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, έχουμε φτάσει αισίως στις 1.303 και συνεχίζουμε. Οι 667 είναι Covid, οι 636 είναι non-Covid. Έχουμε υπερδιπλασιάσει ήδη τις κλίνες εντός πανδημίας και έχουμε μηδέν αναμονές σε κλίνες ΜΕΘ εντός πανδημίας. Τέτοια εποχή θυμίζω, διαχρονικά, είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνη εντατικής θεραπείας χωρίς πανδημία, για τον απλό ιό της γρίπης. Δεν σταματάμε εδώ. Με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα έχουμε άλλες 120 κλίνες ΜΕΘ από τις 174 που έχει συνολικά δωρίσει, οι περισσότερες τις επόμενες ημέρες.

Είναι από τα πολλά παραδείγματα για το πώς το Υπουργείο Υγείας εργάζεται με σχέδιο, αποτελεσματικότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την υλοποίηση ενός τεράστιου project παρακαταθήκης στο Ε.Σ.Υ.. Αυτή η ταχύτητα υλοποίησης αποτυπώθηκε και στη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Για μία ακόμη φορά, κύριε Πρόεδρε, στο πρόσωπό σας και όλων των συναδέλφων, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για αυτές τις 50 κλίνες ΜΕΘ σε ένα εμβληματικό Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της COVID».

Αγαπημένο