ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όλες οι ελπιδοφόρες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού

Τι επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος
22.10.2021
3
'
καρκινος μαστού

Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, o πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος μιλά για τα νέα δεδομένα που αφορούν την αντιμετώπιση της ασθένειας, για την μοναδική πρωτοβουλία της μονάδας κινητού μαστογράφου που φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και για τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας.

Με την Covid-19 να μονοπωλεί το ιατρικό δελτίο εδώ και ενάμιση χρόνο, υπάρχουν κάποιες σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την αντιμετώπιση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού οι οποίες δεν έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και δίνουν ελπίδα για το μέλλον;

Τα τελευταία χρόνια η έρευνα για τον καρκίνο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και η περίπτωση του καρκίνου του μαστού αποτελεί μία από εκείνες όπου η διαγνωστική και θεραπευτική πρακτική κάνει εντυπωσιακά βήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία των εμβολίων mRNA, που εντυπωσίασαν με την ταχύτητα εφαρμογής τους, βασίστηκε πάνω στην έρευνα που είχε προηγηθεί για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Διάβασε ακόμα: Οι 10 πληροφορίες για τον καρκίνο του μαστού που καμία γυναίκα δεν πρέπει να ξεχνά.

Η νέα τεχνική της ψηφιακής τομοσύνθεσης διαδόθηκε ευρέως στα αναπτυγμένα κράτη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, γιατί προσέφερε περισσότερες δυνατότητες μελέτης των αλλοιώσεων στον μαστό και ακριβέστερης διάγνωσης ευρημάτων ύποπτων για καρκινική εξαλλαγή στο στήθος. Παράλληλα, νέες τεχνικές μελέτης των γονιδίων (γονιδιακές υπογραφές) βοήθησαν σημαντικά στο να αποφευχθεί η χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνους αρχικών σταδίων, στους οποίους διαπιστώνεται χαμηλή πιθανότητα υποτροπής. Έτσι, ένα αξιόλογο ποσοστό γυναικών αποφεύγει την ταλαιπωρία που συχνά συνεπάγεται η χημειοθεραπεία. Νέα φάρμακα με στοχευμένη δράση σε συγκεκριμένο είδος καρκινικών κυττάρων του μαστού παίρνουν άδεια να κυκλοφορήσουν όχι μόνο στην αρχή της νόσου, αλλά και όταν αυτή υποτροπιάσει.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο elle.gr

Αγαπημένο