ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πού "τρέχει" ο ιός στην Ευρώπη;

Οι 3 χώρες στις οποίες σημειώθηκε ελαφρά επιδείνωση της επιδημίας
1
'
EUROPE Shutterstock

Στην Ευρώπη η επιδημία δείχνει πάλι σημεία ελαφράς επιβάρυνσης, με τον ρυθμό των διαγνώσεων να ξεπερνάει και τις 200.000 ανά ημέρα, έχοντας μέχρι στιγμής καταγράψει 37 εκατομμύρια διαγνώσεις και περίπου 900.000 θανάτους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Ποιες είναι, όμως, οι χώρες στις οποίες σημειώθηκε  ελαφρά επιδείνωση;

Γαλλία

Η επιδημία συνεχίζει να ενισχύεται, με αποτέλεσμα να καταγράφονται περισσότερες από 25.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν παραμένει χαμηλότερος από τους 300 θανάτους ανά ημέρα.

Γερμανία

Η επιδημία συνεχίζει να δείχνει σημεία ελαφράς επιβάρυνσης, ξεπερνώντας και τις 10.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει σε χαμηλότερο από τους 300 θανάτους ανά ημέρα.

 

Ιταλία

Η επιδημία ενισχύθηκε μέχρι και τις 25.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, με τάσεις σταθεροποίησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από τον ιό έδειξε μικρή αύξηση μέχρι και τους 400 θανάτους ανά ημέρα.

 

Αντιθέτως, στο Ηνωμένο Βασίλειο που υπάρχει και υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, η επιδημία συνέχισε να υποχωρεί σε λιγότερες 6.000 νέες διαγνώσεις ανά ημέρα και ο αριθμός των θανάτων συρρικνώνεται σε επίπεδο χαμηλότερο από τους 200 θανάτους ανά ημέρα.

Στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία  εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια φαίνεται να είναι  σχετικά σταθερός, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι το τριήμερο υπήρχε μικρότερος αριθμός τεστ.

Αγαπημένο