ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έρευνα: Γιατί όσοι έχουν κατοικίδιο διαχειρίζονται καλύτερα την πανδημία

Τι λέει η επιστήμη.
3
'
έρευνα κατοικίδια πανδημία

Είναι γεγονός πως αν έχεις κατοικίδιο, είναι από μόνος του ένας παράγοντας που σε κινητοποιεί και σε κάνει πιο δραστήριο, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε σχετικά με την καραντίνα και την πανδημία, αν έχεις κατοικίδιο, τότε αντιμετωπίζεις το όλο ζήτημα και με καλύτερη ψυχολογία.

Η έρευνα, με επικεφαλής τους Jessica Lee Oliva και Kim Louise Johnston, έγινε ανάμεσα σε 384 ιδιοκτήτες κατοικίδιων, και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα σε ιδιοκτήτες γάτας και σκύλου και τα αποτελέσματα αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέροντα. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένες διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που είχαν γάτα και σε εκείνους που είχαν σκύλο.

Τι αναφέρει η έρευνα για τα κατοικίδια και τον COVID - 19

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματά της, όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων αντιμετώπισαν την καραντίνα με περισσότερη ψυχραιμία και καλύτερη ψυχολογία. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες σκύλων ανέφεραν στην πλειοψηφία τους πως δεν ένιωσαν μοναξιά ή έλλειψη στοργής και τρυφερότητας, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν γάτα που ανέφεραν πως ναι μεν δεν ένιωσαν μοναξιά, αλλά κατά περιόδους ίσως να ένιωθαν την έλλειψη μιας ανθρώπινης παρουσίας.

 

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες γάτας ανέφεραν πως η γάτα τους, τους βοήθησε σχετικά με την ενσυνειδητότητα, κάτι που οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν κατάφεραν. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν, έχουμε ισοπαλία!

Μήπως αν δεν έχεις κατοικίδιο, ήρθε η ώρα να σκεφτείς ώστε να υιοθετήσεις ένα; Άλλωστε ο ιός, δεν θα φύγει σύντομα από την ζωή μας οπότε οι συνθήκες, σε ευνοούν.

Αγαπημένο