ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αργός μεταβολισμός: 3 tips για να καις λίπος και μετά τα 30!

Πως να κάνεις τον οργανισμό σου να καίει λίπος
19.12.2022
1
'
Αργός μεταβολισμός: 3 tips για να καις λίπος και μετά τα 30! Photo/Istock

Θυμάσαι που συνήθιζες να τρως ό,τι ήθελες με μηδενικό αντίκτυπο στο σιλουέτα σου; Να καταναλώνεις πίτσα, μπύρα και πατάτες τηγανητές το βράδυ της Παρασκευής και πρωί του Σαββάτου να φοράς το στενό σου τζιν για καφέ; Αν αυτή είναι μια μακρινή ανάμνηση, τότε θα αναρωτιέσαι αν η ηλικία είναι ο λόγος που ο μεταβολισμός σου έχει αλλάξει.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχουμε γρήγορο μεταβολισμό μέχρι να φτάσουν τα 30 και ότι μετά από αυτό, όλα είναι μια κατηφόρα. Επιπλέον, υπάρχει ο μύθος ότι η διατήρηση ενός υγιούς βάρους γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε χρόνο καθώς μεγαλώνουμε. Είναι, όμως, έτσι;

Έρευνα που έγινε το 2021 δείχνει το αντίθετο! Η αύξηση βάρους στα 30 μας και μετά δεν συνδέεται απαραίτητα με έναν πιο αργό μεταβολισμό. Για να διευκρινίσουμε, ο μεταβολικός ρυθμός είναι η ποσότητα ενέργειας (θερμίδες) που ξοδεύει το σώμα μας σε καθημερινή βάση. 

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα μας όταν είμαστε σε ηρεμία. Τα μωρά καίνε 50% περισσότερες θερμίδες ανά κιλό από τους ενήλικες και μετά τον πρώτο χρόνο, ο μεταβολισμός αρχίζει να μειώνεται περίπου 3% κάθε χρόνο μέχρι να φτάσουμε στην ηλικία των 20 ετών. Μετά δε συνεχίζει να μειώνεται μέχρι και τα 60!

Είτε το πιστεύεις, λοιπόν, είτε όχι, ο μεταβολισμός σου δεν αλλάζει σε φάσεις της ζωής, όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση.

Διάβασε τη συνέχεια στο Glance.gr

Αγαπημένο