ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η κατάλληλη διατροφή για την προστασία από τη ζέστη

Η σωστή διατροφή μπορεί να μας προστατεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες!
20.07.2022
2
'
Η κατάλληλη διατροφή για την προστασία από τη ζέστη Διατροφή_Ζέστη

Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές. Συνεπώς, οι ανάγκες μας σε υγρά είναι αυξημένες και η διατροφή μας θα πρέπει να είναι η κατάλληλη ώστε να προστατευτούμε από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε ικανοποιητικά ποσά νερού, τόσο από τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι χυμοί, το γάλα και το γιαούρτι, καθώς φυσικά και από το νερό και τα ροφήματα που πίνουμε. Μια μέση κατανάλωση τουλάχιστον ενός λίτρου νερού θα κρινόταν ένας ικανοποιητικός μέσος όρος, δεδομένου ότι καταναλώνουμε και 1-2 φρούτα, 1 σαλάτα και 2 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως. Ανάλογα βέβαια με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την καθημερινή δραστηριότητα κάθε ατόμου, οι ανάγκες σε υγρά μπορεί να διαφοροποιούνται.

Εικόνα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Δείτε επίσης: Βραδινό τσιμπολόγημα: Πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε αμέσως μετά το φαγητό;

Όσον αφορά στην ποσότητα και στην ποιότητα του φαγητού που πρέπει να τρώμε όταν ο καιρός είναι ζεστός, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα εξής : Τις ζεστές ώρες της ημέρας (12:00-17:00) μειώνεται σημαντικά η ικανότητα του οργανισμού να πέψει την τροφή. Παράλληλα, όταν το φαγητό που καταναλώνουμε είναι βαρύ, τότε για να γίνει η διαδικασία της πέψης και της απορρόφησής του, ένα μεγάλο ποσοστό του αίματος πηγαίνει στα σημεία πέψης, δηλαδή το στομάχι και το έντερο, και λιγότερο σε άλλα σημεία όπως ο εγκέφαλος. Το αποτέλεσμα είναι η έντονη υπνηλία.

Εικόνα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Αν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε δυσπεψίες και έλλειψη δυνάμεων ιδιαιτέρως το μεσημέρι:

  • Αποφύγετε να τρώτε μεγάλα γεύματα τις ζεστές ώρες της ημέρας.
  • Φροντίστε όταν τρώτε να μην εκτίθεστε αμέσως στη ζέστη και γενικότερα αν κινείστε σε ζεστό περιβάλλον, καθυστερείστε λίγο το κυρίως γεύμα σας, μέχρι να δροσίσει.
  • Προσπαθήστε το κυρίως γεύμα να είναι πιο ελαφρύ, χωρίς πολλές σως, βούτυρα και άλλα λιπαρά συστατικά.
  • Επιλέξτε πιο άπαχες πρωτεΐνες όπως το κοτόπουλο και το ψάρι με λαχανικά ή ένα ελαφρύ ζυμαρικό με σάλτσα λαχανικών λίγο τυρί και μια σαλάτα.

Μάθετε ακόμη: Αυτά είναι τα σνακ που “κολλάνε” το μυαλό σου- Ποια βοηθούν να καταπολεμήσεις το άγχος

Αγαπημένο