ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς η άσκηση εξασφαλίζει λαμπερό δέρμα

Η έρευνα που εξηγεί το γιατί.
2
'
ασκηση οφέλη στο δέρμα shutterstock

Η δροσερή γυαλάδα στα μάγουλά σου χάρη στον ιδρώτα που στάζει από το μέτωπό σου, δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η γυμναστική διατηρεί το δέρμα σου νεανικό.  Πώς όμως η άθληση εξασφαλίζει καλύτερη επιδερμίδα; Την απάντηση φαίνεται ότι δίνει η πιο κάτω έρευνα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά, μελέτησαν μια ομάδα ενηλίκων ηλικίας 20 – 84 ετών. Τι αποκάλυψε η έρευνα; Ότι τα άτομα που ήταν πάνω από την ηλικία των 40 ετών τα οποία γυμνάζονταν συχνά είχαν πιο ελαστικό δέρμα, σαν εκείνο που έχουν οι άνθρωποι στα 20 και στα 30 τους.

Ποια η εξήγηση

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας η άσκηση διεγείρει το ορμονικό σύστημα και στην ουσία εξασφαλίζει ισορροπία των ορμονών που βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό. Αυτή είναι η πρώτη εικασία. Οι επικεφαλής όμως έγιναν πιο συγκεκριμένοι εξηγώντας ότι υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια τις άσκησης οι βιολογικές διαδικασίες που αναπτύσσονται επιβραδύνουν την γήρανση. Φυσικά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μάθουμε πως κάνει το δέρμα να δείχνει νεότερο ή το προστατεύει από την γήρανση. Το βασικό μήνυμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η άσκηση μπορεί να συντελέσει σε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Διάβασε ακόμα: Πόσα λεπτά άσκησης μας προστατεύουν από τον κορονοϊό

Οι δυο βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρείς για υγιές δέρμα όταν αθλείσαι

Βασική προϋπόθεση για υγιές δέρμα είναι να φροντίζεις να ενυδατώνεσαι πίνοντας επαρκή ποσότητα νερού και να μην ξεχνάς την αντηλιακή σου προστασία αν αθλείσαι έξω δεδομένου ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Διάβασε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την sleeping mask

Αγαπημένο