ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ευτυχισμένος γάμος: Τελικά είναι θέμα DNA

Η έρευνα που αποδεικνύει πως, το αν ο γάμος σου θα κρατήσει, είναι γραμμένο στα γονίδιά σου.
3
'
ευτυχισμένος γάμος shutterstock

Θα σου πω τι ισχύει με τους γάμους και πίστεψέ με η πληροφορία (είτε είσαι παντρεμένη είτε πρόκειται να παντρευτείς στο μέλλον) θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη. Μετά τον γάμο, οι περισσότεροι ελπίζουν να παραμείνουν ικανοποιημένοι από τη συζυγική ζωή για πάντα.

Στην πραγματικότητα, όμως, το αίσθημα ικανοποίησης του γάμου ανάμεσα στους δύο συντρόφους τείνει να είναι σε υψηλά επίπεδα στην αρχή και μετά αρχίζει να πέφτει. Και στο επιβεβαιώνω αυτό όχι μόνο βιωματικά, επειδή είμαι πολλά χρόνια παντρεμένη και γνωρίζω πολλά παντρεμένα ζευγάρια, αλλά κυρίως επειδή εντόπισα και την ειδικό που το επιβεβαιώνει.

Η Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας Anastasia Makhanova είναι η επικεφαλής μιας νέας ενδιαφέρουσας μελέτης που θα σου προκαλέσει σίγουρα μεγάλη έκπληξη, αφού αναιρεί τα μέχρι τώρα δεδομένα που υποστηρίζουν ότι ένας επιτυχημένος γάμος… θέλει δουλειά πολλή. Μάθε για τις 8 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια και ακολούθησέ τις και εσύ!

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας διαπίστωσε ότι μια παραλλαγή στο DNA θα μπορούσε να συνδέεται με χαρακτηριστικά του ατόμου που είναι ευεργετικά για καλύτερη σύνδεση με τον σύντροφό του. Επίσης, ενισχύει την τάση να νιώθει ικανοποίηση από τη σχέση γάμου.

Εικόνα
 marriage

Μάθε ποιο είναι το γονίδιο του γάμου

Η έρευνα δείχνει ότι μια παραλλαγή που ονομάζεται "CC" στο γονίδιο CD38 σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα ευγνωμοσύνης, ικανοποίησης, συγχώρεσης και ιδιαίτερα εμπιστοσύνης, τα οποία είναι χρήσιμα στη διαμόρφωση μιας σταθερής βάσης για έναν επιτυχημένο γάμο. 

Γενικά, τα άτομα με το συγκεκριμένο γονίδιο αισθάνονται πιο ευγνώμονα για τον σύντροφό τους, του δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και είναι πιο συγχωρητικά. Επιπλέον, φαίνεται να τους αρέσει ή όπως θα έλεγε κανείς να τους ταιριάζει ο έγγαμος βίος, αφού δηλώνουν πιο ικανοποιημένα από τον γάμο τους από τα άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη. 

Διάβασε ακόμα: Δυνατά ζευγάρια: γιατί χωρίζουν

Κι αν δεν έχεις τη γενετική προδιάθεση;

Έτσι κι αλλιώς, είναι δύσκολο να μάθεις αν έχεις το γονίδιο του γάμου. Και σε συμβουλεύω να υποθέσεις ότι δεν το έχεις. Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης πάντως τονίζει ότι μπορούν να έχουν επιτυχημένες σχέσεις.  Απλώς ίσως χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο, για να διασφαλίσουν την πολυπόθητη ευτυχία στον γάμο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να μην ποντάρεις στα γονίδιά σου ή τα γονίδια του συντρόφου σου για την επιτυχία του γάμου σου.  Η διατήρηση υψηλού επιπέδου ικανοποίησης σε μια σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί δέσμευση και προσπάθεια στις λιακάδες και στις καταιγίδες. Και στην δεύτερη περίπτωση είναι σημαντικό να μείνουν και οι δύο κάτω από την ομπρέλα μέχρι να περάσει η καταιγίδα, ανεξάρτητα με το τι είναι γραμμένο στα γονίδιά τους.

Διάβασε ακόμα: 7 λόγοι που μπορεί να σε κρατήσουν μακριά από την απιστία και ποιά στάση ύπνου των ζευγαριών προμηνύει διαζύγιο

Αγαπημένο