ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποια είναι η στάση ύπνου των ζευγαριών που προμηνύει διαζύγιο

Τι πρέπει να μάθεις για τη στάση κουτάλι αν είσαι γυναίκα.
3
'
spoon spleep position shutterstock

Νομίζεις ότι η κλασική ένδειξη ότι δεν πάει καλά ένας γάμος αποτελεί η συνήθεια να κοιμάται ένα ζευγάρι σε χωριστά κρεβάτια; Ή ο ένας στο κρεβάτι και ο άλλος στον καναπέ; Ναι, πράγματι ισχύει αυτό, παρόλο που ταυτόχρονα αποτελεί μια καθιερωμένη συνήθεια για τους βασιλείς. Στην πραγματικότητα, όμως, σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γάμο μπορεί να δώσει η στάση του ζευγαριού στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν κοιμούνται μαζί.

Ακόμα κι αν αγκαλιάζεστε με τον σύντροφό σου κάθε βράδυ, ο τρόπος με τον οποίο θα χαλαρώσετε πριν αποκοιμηθείτε θα μπορούσε να δώσει εικόνα για την κατάσταση του γάμου σας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια συγκεκριμένη στάση μπορεί να σηματοδοτεί ότι ο γάμος σου αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ποια θέση ύπνου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γάμο;

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, η θέση  που ίσως αποκαλύπτει προβλήματα σε έναν γάμο είναι  η θέση κουτάλι, με τη γυναίκα να αγκαλιάζει τον άντρα κι εκείνος να της έχει γυρισμένη την πλάτη.  Η έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε πρόσφατα ότι σχεδόν το 90% των διαζευγμένων ζευγαριών κοιμούνται σε αυτήν τη θέση.  

Η μελέτη που διεξήχθη από τον ιστότοπο TheDozyOwl με κύριο αντικείμενο τον ύπνο, ερεύνησε 4.987 διαζευγμένες γυναίκες και 4.786 διαζευγμένους άνδρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, το 86% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το γυναικείο κουτάλι ήταν η πιο κοινή θέση ύπνου που παρατηρείται πριν από ένα διαζύγιο.

Διάβασε ακόμα: Μήπως ο σύντροφός σου δεν είναι ο κατάλληλος; Τα 3 σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Ποιο είναι το κρυφό μήνυμα αυτής της θέσης που την καθιστά τόσο συνδεμένη με το διαζύγιο;

Οι ειδικοί εξηγούν πως η θέση αυτή αποτελεί ένδειξη ότι έχει αρχίσει να αποσυνδέεται κάποιος μέσα στη σχέση. Όταν πρόκειται για τη γυναίκα, αγκαλιάζει τον σύζυγό της, επειδή με αυτήν την κίνηση μπορεί να σηματοδοτείται η  υποσυνείδητη ανησυχία της για τον γάμο στον οποίο θα θέλει η ίδια να παραμείνει, προσπαθώντας να δείξει αγάπη και φροντίδα στον σύντροφό της, ενώ αισθάνεται ότι εκείνος έχει απομακρυνθεί. Ή ακόμα μπορεί να υπάρχει  ο φόβος  και η ανησυχία μην τον χάσει λόγω υποψίας εξωσυζυγικής σχέσης.

Ο πιστοποιημένος προπονητής της επιστήμης ύπνου και ιδρυτής του sleepocean.com, Alex Savy, προσθέτει ότι οι γυναίκες τείνουν να κοιμούνται έτσι, όταν «δεν εισπράττουν αρκετή προσοχή ή στοργή από τον σύντροφό τους.

Εικόνα
couple sleeping

Τι νιώθουν στην αντίστοιχη θέση οι άνδρες;  

Αντίθετα, οι άντρες επιλέγουν τη θέση ύπνου κουτάλι αγκαλιάζοντας τη σύντροφό τους που τους έχεις γυρισμένη την πλάτη, όταν είναι ικανοποιημένοι στον γάμο, αισθάνονται προστατευτικά και κτητικά για την σύντροφό τους. 

Τι να θυμάσαι

Εάν πάντως μόλις συνειδητοποίησες ότι κοιμάσαι σε αυτήν την στάση και είσαι γυναίκα,  δεν είναι ανάγκη να ανησυχείς.  Ίσως μπορείς να αφιερώσεις φυσικά λίγο χρόνο να σκεφτείς αν υπάρχουν θέματα στη σχέση σου που χρειάζεται να επανεξετάσεις κι αν αισθάνεσαι ανασφαλής στο πλαίσιο της. Κι αν τίποτα από αυτά δεν ισχύει, τότε συνέχισε να απολαμβάνεις τον ύπνο με τον σύντροφό σου αγκαλιάζοντάς τον κατά αυτόν τον τρόπο. Ή αναζήτησε την αγκαλιά του πρόσωπο με πρόσωπο. Μια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει μια μεγάλη. Στη ζωή και στη σχέση. Η αναθέρμανση μιας σχέσης δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο ίσως νομίζεις. Να το θυμάσαι αυτό.

Διάβασε ακόμα: Κεφάλαιο χωρισμός: Γιατί «διαλύονται» τα δυνατά ζευγάρια;

Αγαπημένο