ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

'Ομορφες νότες να στολίζουν αξέχαστες μέρες

Γιατί η μουσική τελικά είναι η ψυχοθεραπεία μου.
4
'
Κατερίνα Στικούδη εγκυμοσύνη

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Όλοι εχουμε συνδέσει στιγμές σημαντικές με ήχους τραγούδια, νότες που γίνονται κομμάτι των αναμνήσεών μας. Για μένα η μουσική είναι κάτι παραπάνω από δουλειά, είναι καθημερινότητα, έκφραση, δημιουργία. Είναι ο δικός μου τρόπος να αφήνω το στίγμα μου στο χρόνο, να φωτογραφίζω την καθημερινότητά μου και να την εντάσσω στο σύνολο.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Grande

Στις 15 Οκτωβρη κυκλοφορεί το 5ο προσωπικό μου album “Grande”. Αυτές οι λέξεις δε θέλω να εκληφθούν ως ένα ακόμα promo για την κυκλοφορία. Άλλωστε οι προσωπικοί μας λογαριασμοί στα social media – ευτυχώς – κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Από αυτήν εδώ τη θέση, η συνομιλία μας γίνεται πιο προσωική, πιο εκμυστηρευτική…. Το ίδιο και τώρα.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Grande

 

Η καλλιτεχνική δημιουργία αυτού του album συνέπεσε με την εγκυμοσύνη μου. Και νομίζω πως η όρεξη, η διάθεση, οι εναλλαγές και η έμπνευση φαίνονται ξεκάθαρα. Η διαφορά που έχει από το προηγούμενο album μου, το “Soundtrack” είναι πρόδηλη.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Grande

 

Ενώ το προηγούμενο ήταν πιο προσωπικό, πιο ενδοσκοπικό, πιο “γυναικείο”, ένα concept album, εδώ υπάρχει μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Η μουσική και η θεματολογία είναι πιο pop, και έχω τη χαρά να συμπεριλαμβάνω δημιουργούς και καλλιτέχνες που αγαπώ και η σχέση μας είναι πέρα από επαγγελματική και φιλική. Οι Kings, τα νέα πρόσωπα της Lemon, η Ελευθερία, ο Lil Pop και βέβαια οι Goin Through (επιτέλους) συμμετέχουν και βέβαια αρκετοί συνθέτες και στιχουργοί.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Grande

 

Για την περίοδο της εγκυμοσύνης μου συνολικά, θα σας έχω σύντομα ολοκληρωμένο κείμενο. Αλλά για τώρα θα σας πω μόνο συτό. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από την παράλληλη καλλιτεχνική δημιουργία με την δημιουργία μιας ζωής. Η διπλή αίσθηση προσμονής, η επιθυμία να γίνουν όλα σωστά, οι συμβουλές, οι ανησυχίες, ο προγραμματισμός. Αυτή η ευτυχής σύμπτωση έκανε όλους αυτούς τους μήνες διπλά ευχάριστους. Έκανε όλο αυτό το διάστημα διπλά δημιουργικό. Και τώρα που ήρθε η ώρα να μοιραστώ την ολοκληρωμένη αυτή δουλειά μαζί σας, είμαι διπλά χαρούμενη.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη εγκυμοσύνη

 

Νομίζω δε θα σταματήσω ποτέ να κάνω μουσική…. Είναι η ψυχοθεραπεία μου. Καταθέτω ότι έχω και δεν έχω σε αυτό. Και βλέπω τον εαυτό μου να ωριμάζω μέσα από κάθε δουλειά. Να αλλάζω και να αναζητώ, να γνωρίζω νέους συνεργάτες και να συνομιλώ με το κοινό. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή συνεχίζω να είμαι φανατικός ακροατής της μουσικής. Να ακούω νέες τάσεις, να μαθαίνω νέους καλλιτέχνες, να γνωρίζω είδη που ίσως δεν ήξερα καλά παλιοτερα.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη εγκυμοσύνη

 

Η μουσική είναι ανεξάντλητη. Και πολλές φορές ένα απλό σκουσμα ενός παλιού τραγουδιού θα με πάει πίσω στις στιγμές που το γνώρισα και το αγάπησα. Με την οικογένεια μου στο αμάξι ταξιδεύοντας, με τις φίλες μου στο παλιό μου σπίτι στην Καισαριανή, με τους συνεργάτες και την παρέα μου σε ένα ωραίο μαγαζί ένα καλοκαίρι. Μου αρέσει που και η μουσική μου για πολλούς εντασσεται σε τέτοιες “λίστες” και τό ίδιο φιλοδοξώ και για το νέο μου album.

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο