ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

«Μεταβιοτικά» στα τρόφιμα για καλό αμυντικό σύστημα

Τι είναι τα μεταβιοτικά στα τρόφιμα που μελετάει η διεθνή επιστημονική κοινότητα και κάνουν καλό στο αμυντικό σύστημα
19.02.2021
See the video
μεταβιοτικά στα τρόφιμα

Ο καθηγητής ιατρικής Γιώργος Μπέλλος μίλησε στην εκπομπή "Υγεία Πάνω από Όλα" για τα οφέλη των μεταβιοτικών στον οργανισμό, για το πώς δημιουργούνται καθώς και σε ποια τρόφιμα τα βρίσκουμε.

Τα μεταβιοτικά είναι τα βιοενεργά συστατικά των προβιοτικών, τα οποία παράγονται αφότου τα προβιοτικά αποικίσουν το έντερο και πολλαπλασιαστούν. Σύμφωνα με τον ορισμό που έχει δοθεί από την αντίστοιχη διεθνή εταιρεία προβιοτικών και πρεβιοτικών πρόκειται ζυμωμένα προϊόντα από προβιοτικά και άλλα διατροφικά στοιχεία. 

Με βάση διεθνείς μελέτες τα μεταβιοτικά ωφελούν πολλαπλά τον οργανισμό. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στην καλύτερη ρύθμιση του ανοσιακού μας συστήματος ώστε να μην έχουμε αλλεργίες αλλά και μια πιο ισχυρή άμυνα έναντι της COVID-19.

Σε ποια τρόφιμα μπορούμε να βρούμε τα μεταβιοτικά

Στο ελβετικό τυρί με τις γνωστές τρύπες, που σημαίνει ότι προηγηθεί ζύμωση. Στο μηλόξυδο, στις πίκλες, στο πληγούρι που επίσης έχουν υποστεί ζύμωση και στο βούτυρο που έχει προκύψει από επεξεργασμένο γάλα και γιαούρτι. 

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η κατανάλωση όλων αυτών των προϊόντων και των μεταβιοτικών δεν σημαίνει ότι θα μας προστατέψουν από οποιαδήποτε πάθηση. Θα πρέπει πάντα σε συνεννόηση με τον προσωπικό μας γιατρό να φροντίζουμε να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Αγαπημένο