ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δουλεύεις με τηλεργασία; Ανακάλυψε τα tips που θα σε ξεκουράσουν

Η πανδημία έχει καθιερώσει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων να δουλεύει με τηλεργασία. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση που κάποιους τους έχει «βολέψει» ενώ άλλους τους έχει πια κουράσει.
2
'
Ανακάλυψε τα tips που θα σε ξεκουράσουν αν εργάζεσαι με τηλεργασία

Η ιδέα για τους περισσότερους ακουγόταν αρχικά  προσωρινή και ελκυστική , όμως φαίνεται πως αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα.

Δες κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς καλύτερα το χρόνο, τις υποχρεώσεις αλλά και τον εγκλεισμό, παραμένοντας υγιής και αισιόδοξη ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες της καραντίνας.

1.Φρόντισε το σώμα σου

Κάθε λίγη ώρα, χρειάζεται να διακόπτεις ότι κάνεις και να σηκώνεσαι από το γραφείο, καρέκλα, ή οπουδήποτε αλλού κάθεσαι. Πρέπει να κάνεις διατατικές ασκήσεις και να τεντώνεις τους μυς σου για να μην οδηγηθείς σε επώδυνα πιασίματα στο σώμα.

2.Διαμόρφωσε το χώρο σου

Διάλεξε έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού που θα έχεις ορίσει ως τον χώρο εργασίας σου. Πρόσθεσε εκεί τα αγαπημένα σου διακοσμητικά και τον υπολογιστή σου. Ακόμη κι αν δεν διαθέτεις κάποιο χώρο, διάλεξε για παράδειγμα την τραπεζαρία, αρκεί το σημείο να είναι σταθερό για να μπαίνεις σε work mode κάθε φορά που κάθεσαι εκεί.

3.Προετοίμασε τα γεύματα σου

Ετοίμασε το μεσημεριανό σου και τα σνακ σου από την προηγούμενη μέρα για να μην βρεθείς στην θέση να φας κάτι πρόχειρο επειδή ξαφνικά «έπιασε» δουλειά. Δεν θα χάσεις χρόνο μαγειρεύοντας, ενώ συγχρόνως θα έχεις ένα κίνητρο να κάνεις ένα διάλειμμα από την δουλειά σου και να φας σαν να βρισκόσουν στο γραφείο σου.

4.Ενυδατώσου

Όταν δουλεύεις μόνη, μπορεί να περάσουν πολλές ώρες και να έχεις πιει λίγο έως ελάχιστο νερό. Φρόντισε να έχεις δίπλα σου πάντα ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό, το οποίο μπορείς να ξανά γεμίζεις όποτε αδειάζει. Το οπτικό ερέθισμα, θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πως πρέπει να ενυδατωθείς.

5.Φρόντισε το μυαλό σου

Κάνε ένα σύντομο διάλειμμα μετά από κάθε  ώρα εργασίας για να γεμίσεις λίγο τις μπαταρίες σου , έτσι ώστε να δουλεύεις πιο παραγωγικά. Οι σωστές αναπνοές βοηθούν περισσότερο από όσο φαντάζεσαι να αποφορτιστείς και να εστιάσεις την προσοχή σου.

Αγαπημένο