ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ιδού λοιπόν μερικές συμβουλές και μυστικά που θα σας οδηγήσουν άμεσα στο πολυπόθητο “ξεφούσκωμα”!
03.01.2022
2
'
Detox Istock

Οι ημέρες των γιορτών φθάνουν στο τέλος τους, και ο νέος χρόνος μας βρίσκει ξεκούραστους και ανανεωμένους. Μας βρίσκει όμως και αρκετά “φουσκωμένους”.  Λίγο τα γλυκίσματα των γιορτών, λίγο τα λαχταριστά μαγειρευτά οικογενειακά φαγητά και τα επιπλέον ποτηράκια κόκκινο κρασί, ήρθαν για να ανεβάσουν το νούμερο στη ζυγαριά!

Δεν χρειάζεται όμως πανικός! Τώρα που οι γιορτές τελειώνουν και το ίδιο και οι προμήθειες σε θερμιδογόνα, ανθυγιεινά και παχυντικά σνακ, είναι καιρός να μπούμε σε ένα πρόγραμμα “μετά- εορταστικής” αποτοξίνωσης.

Ιδού λοιπόν μερικές συμβουλές και μυστικά που θα σας οδηγήσουν άμεσα στο πολυπόθητο “ξεφούσκωμα”.

Εικόνα
detox

 

Πείτε ναι …

  • Στα άφθονα υγρά, όπως νερό, τσάι (κατά προτίμηση πράσινο- αντιοξειδωτικό) και χυμούς. Αυξάνουν τη διούρηση και την εφίδρωση ενώ η κατανάλωσή τους μειώνει την κατακράτηση που δημιουργεί η ζάχαρη και το αλκοόλ.
  • Στα φρούτα και τα λαχανικά: Μην παραλείπετε να καταναλώνετε 3 με 4 φρούτα ημερησίως αλλά και να συνοδεύετε τα γεύματά σας, πάντοτε με σαλάτα εποχής.
  • Στην αερόβια άσκηση: Όλοι επιστρέφουμε στις δουλειές μας και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Δεν πρόκειται όμως να αδυνατίσουμε καθήμενοι. Εντάξτε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα έστω 1 με 2 ώρες περπάτημα. Και αυτό το ελάχιστο, θα βοηθήσει!
Εικόνα
detox

 

Πείτε όχι …

  • Στη ζάχαρη. Αρκετή καταναλώσατε αυτές τις ημέρες καταβροχθίζοντας τον έναν κουραμπιέ μετά τον άλλον. Προσπαθήστε να μειώσετε αν όχι να κόψετε εντελώς την κατανάλωσή της ώστε να επανέλθει ο οργανισμός σας στα φυσιολογικά επίπεδα.
  • Στο αλκοόλ. Επίσης αχρείαστες θερμίδες τις οποίες μπορείτε να εκμηδενίσετε!
  • Στα συσκευασμένα – junk τρόφιμα. Προσπαθήστε, να καταναλώνετε μαγειρευτό φαγητό και όχι έτοιμο, αγορασμένο. Αν μη τι άλλο, θα ξέρετε τι τρώτε!
Εικόνα
detox

 

Να είστε βέβαιοι πως ακολουθώντας αυτά τα μικρά tips, ο μεταβολισμός σας πολύ άμεσα θα λειτουργήσει εντονότερα και το σώμα σας θα επανέλθει. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Καλή αρχή!

Αγαπημένο