ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου - Έρευνα από το Harvard

Η θεωρία που σίγουρα έχεις ακούσει επιβεβαιώνεται με ντοκουμέντα.
2
'
διατροφή και ψυχολογία έρευνα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως είναι πιο πιθανό να φας όταν είσαι συγχυσμένος, ή στεναχωρημένος. Η θεωρία αυτή όμως επιβεβαιώνεται από το Harvard, έρευνα του οποίου αναφέρει πως η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου και μπορεί να ευθύνεται για ασθένειες όπως η κατάθλιψη. 

Τι λέει το  Harvard για την διατροφή και την ψυχολογία

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όλοι έχουμε μέσα μας την σερετονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που παίζει ρόλο στον ύπνο, την διάθεση αλλά και την γενικότερη υγεία μας. Το 95% του συγεκριμένου νευροδιαβιβαστή βρίσκεται στο γαστρεντερολογικό μας σύστημα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι συνδέεται με το στομάχι σου. Έτσι, καθετί που τρως, επηρεάζει την σερετονίνη σου.

Έρευνα από το Harvard διαπίστωσε μάλιστα πως όσοι ακολουθούν μεσογειακή η ιαπωνική διατροφή, έχουν 25 με 35% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στην ζωή τους κατάθλιψη, συγκριτικά με εκείνους που τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα, λιπαρά κ.α

diatrofi-kai-psixologia-erevna

Πώς μπορείς να κάνεις την διατροφή σου πιο υγιεινή

Το να αλλάξεις την διατροφή σου δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Να θυμάσαι ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και πως οι μικρές αλλαγές, είναι εκείνες που συνήθως έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις να βάζεις στην ζωή σου σταδιακά περισσότερα λαχανικά και ψάρι, και να περιορίσεις το αλκοόλ, το κοκκινο κρέας και τα τηγανιτά. Θέσε εύκολους στόχους και μην είσαι αυστηρός, αν καποια στιγμή υποκύψεις στον πειρασμό και φας για παράδειγμα ένα γλυκό ή ακόμα και ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες. Με πείσμα, υπομονή και επιμονή είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!

Αγαπημένο