ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαμά σε τηλεργασία με τα παιδιά στο σπίτι - Τι να κάνεις

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας!
3
'
tilergasia-me-paidia

Εκατομμύρια εργαζόμενοι ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και ή και να αποδώσουν σωστά, λόγω της τηλεργασίας που έχει μπει για τα καλα της ζωής μας. Αν σε αυτούς προσθέσουμε εκείνους που εργάζονται από το σπίτι, με τα παιδιά τους το ποσοστό ανεβαίνει σημαντικά αφού όπως και να το σκεφτείς, το να έχεις τα παιδιά σου να αποζητούν προσοχή ή κάτι να απασχοληθούν την ώρα που εργάζεσαι, δεν είναι και λίγο. Τι μπορείς όμως να κάνεις αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς τους γονείς για τους οποίους η τηλεργασία μοιάζει με θρίλερ;

Απασχόλησε τα παιδιά σου

Όσο ζωηρά και να είναι τα παιδιά σου, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που τους αρέσει να κάνουν. Επένδυσε σε αυτά κυριολεκτικά και μεταφορικά και φρόντισε να έχουν αρκετές εναλλακτικές ώστε να απασχοληθούν την ώρα που εσύ εργάζεσαι.

tilergasia-me-paidia-liseis

Δώσε τους κίνητρο

Η δύναμη της ανταμοιβής είναι πάρα πολύ μεγάλη, ειδικά όταν γίνεται λόγος για παιδιά. Όσο μικρά ή μεγάλα και να είναι, σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θέλουν να αποκτήσουν αλλά δεν είναι και τόσο «εύκολο». Αυτό βέβαια μπορεί να είναι από σοκολάτα μέχρι παιχνίδια. Εκμεταλλεύσου τα παραπανω προς συμφέρον τους και υποσχέσου τους πως αν δεν σε ενοχλήσουν στις ώρες εργασίας σου, τότε αυτό που θέλουν θα γίνει δικό τους. Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα πιστεύεις στα μάτια και τα αυτιά σου!

Ζήτα βοήθεια

Ακόμα και εν μέσω καραντίνας, ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς, θυμήσου ότι δεν είσαι μόνη. Ζήτα βοήθεια από τον σύζυγο ή το οικογενειακό σου περιβάλλον και σίγουρα θα βρεθεί κάποια μέση λύση ώστε τα παιδιά να απασχολούνται, αλλά και εσύ να μην είσαι ανήσυχη.

tilergasia-me-paidia-idees

Ενημέρωσε τον εργοδότη σου

Το τελευταίο, αλλά ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις, είναι να ενημερώσεις τον εργοδότη σου ότι εργάζεσαι με τα παιδιά σου στο σπίτι. Αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα από το να «μπουν» σε μια τηλεδιάσκεψη, μέχρι μια μικρή καθυστέρηση. Όταν έχει φύγει αυτό το βάρος από πάνω σου, θα νιώθεις πολύ πιο ήρεμη και πριν το καταλάβεις η καραντίνα θα έχει λήξει!

Αγαπημένο