ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

10 τρόποι να επιστρέψεις στο fitness πρόγραμμά σου

Ειδικά μετά από εορταστικές μέρες, όπως Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα, είναι απόλυτα λογικό να βγεις από το καθιερωμένο πρόγραμμα γυμναστικής σου.
18.03.2021
3
'
woman fit istock

Το να βγαίνεις από το πρόγραμμά σου είναι σύνηθες. Όχι μόνο το πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά και διατροφής και γενικά από όλες τις συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Μπορεί να συμβεί για οποιοδήποτε λόγο. Είτε επειδή περάσαμε 2 ημέρες γεμάτες με φαγητό, είτε επειδή δεν είμαστε πολύ καλά στα προσωπικά μας ή στη δουλειά μας, είτε εν τέλει επειδή βαριόμασταν και δεν βρίσκαμε την όρεξη. Αυτό κι αν είναι λογικό και κατανοητό, μετά από 1 χρόνο καραντίνας και πανδημίας! Όμως, για να νιώσεις καλύτερα και σωματικά. δεν χρειάζεται ούτε να απογοητεύεσαι, ούτε να κατηγορείς τον εαυτό σου. Να θυμάσαι μόνο, πως όσο μεγαλύτερο είναι το “διάλειμμα” από την άσκηση, τόσο πιο δύσκολο είναι να επιστρέψεις πίσω στο πρόγραμμα.  Οπότε, βάλτε αθλητικά ρούχα και πάμε να δούμε τους 11 καλύτερους τρόπους να επανέλθουμε δριμήτεροι στο fitness lifestyle.

1. Ανάγκασε τον εαυτό σου

Για να γίνει η αρχή, ίσως “αναγκαστείς” απλά να αλλάξεις mindset. Μπορείς να σε βοηθήσει να γράψεις σε ένα χαρτί, γιατί είναι βοηθητικό το να  αθλείσαι και πόσα θετικά σου προσφέρει, τόσο στην υγεία σου όσο και στη διάθεσή σου. Ζυγίζοντας τα αρνητικά και τα θετικά της άσκησής σου, θα συνειδητοποιήσεις πολύ γρήγορα πόσο καλύτερα ένιωθες όταν η γυμναστική ήταν τακτικά στη ζωή σου. Επίσης θα καταλάβεις άμεσα, πως το χρόνο που “σπατάλησες” για να γράψεις όλα αυτά, θα είχες κάνει σίγουρα έμα μισάωρο workout!

2. Ξεκίνησε με εύκολες ασκήσεις

Να θυμάσαι, πως έστω και 10 λεπτά γυμναστική είναι καλύτερα από καθόλου γυμναστική. Δε χρειάζεται όμως να πέσετε κατευθείαν στα δύσκολα. Ξεκίνα με δεκάλεπτα Hiit workouts, και πρόσθετε 5 λεπτά κάθε μέρα. Προτού το καταλάβεις θα κάνεις ξανά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα των 30-60 λεπτών. Αν πισετείτε κατα το πρώτο τέταρτο, τότε είναι 80% πιθαότερο να ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας, λένε οι ειδικοί. Σε γενικές γραμμές, στοχεύουμε σε ρεαλιστικούς στόχους. Η μια ώρα προπόνηση μετά από ένα μήνα αποχής, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή και επίσης οδηγείς τον εαυτό σου ακούσια στην πιθανή αποτυχία.

3. Βρες το χρόνο

Ίσως η έκφραση “Δεν έχω χρόνο” είναι η συνηθέστερη και πιο χρησιμοποιημένη δικαιολογία για να αποφύγει κάποιος τη γυμναστική. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να αλλάξεις το πρόγραμμά σου. Πιθανότατα η απογευματινή γυμναστική μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να μην είναι για σένα. Δοκίμασε να μεταφέρεις το workout routine σου, νωρίς το πρωί! Επίσης, παρατήρησε λίγο που περνάς περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Τα Social Media έχουν κάνει κατάληψη στον προσωπικό μας χρόνο, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε ούτε 10 λεπτά για γυμηναστική. Κάνε καλύτερη ανακατανομή του χρόνου σου, για να χωράει πάντα η γυμναστική στη μέρα σου.

4. Δες σε τι φάση βρίσκεσαι στη ζωή σου

Από τη στιγμή που σταμάτησες να αθλείσαι, σίγουρα θα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Ίσως αυτά να είναι και ο λόγος που σταμάτησες εξαρχής. Μια νέα δουλειά, μια εγκυμοσύνη, ένα μωρό. Όλα αυτά είναι βάσιμοι λόγοι να σταματήσεις τη γυμναστική, όχι όμως να μη ξαναγυμναστείς ποτέ. Βάλε σε τάξη τις νέες σου προτεραιότητες και ενέταξε στο πρόγραμμα την προπόνησή σου. ΣΟΣ! Σε καμία περίπτωση δε συνίσταται, να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες, γιατί αυτή η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι ο κύριος λόγος τραυματισμών.

5. Κάν’το για σένα, αλλά και για την οικογένειά σου

Ειδικά αν είσαι νέα μητέρα, πολλές  φορές μπορεί να νιώθεις πως ο χρόνος αυτός που αθλείσαι, αυτόματα σημαίνει λιγότερος χρόνος να αφιερώσεις στην οικογένειά σου. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι. η άθληση βοηθάει όλη σου τη διάθεση, αυξάνοντας τα αποθέματα ενέργειάς σου, ενώ παράλληλα δίνεις και το παράδειγμα στα παιδιά σου να ακολουθήσουν έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής που θα τα ωφελήσει. Υπάρχουν γονείς που έχουν εντάξει τα παιδιά τους στο δικό τους αθλητικό πλαίσιο, και πέραν της ευεξίας που προσφέρει σε όλους η άθληση από μόνη της, είναι και ένας όμορφος και fun τρόπος να κάνεις bonding με τα παιδιά σου.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Αγαπημένο