ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 mini όργανα για να κάνεις γυμναστική στο σπίτι

Κάνε γυμναστική στο σπίτι με αυτά τα 5 όργανα
29.07.2022
1
'
Κάνε γυμναστική στο σπίτι με αυτά τα 5 όργανα gym

Πολλές φορές οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα μας κρατούν απασχολημένους, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουμε χρόνο να ασκούμαστε καθημερινά ή να μας λείπει η όρεξη για γυμναστική, εξαιτίας της κούρασης που μας δημιουργούν οι υποχρεώσεις μας. Παράλληλα, το κόστος της συνδρομής σε ένα γυμναστήριο είναι άλλος ένας αποθαρρυντικός παράγοντας.

Αν θες και εσύ να γυμνάζεσαι στο σπίτι είσαι στο σωστό άρθρο διότι παρακάτω σου έχουμε μερικά μικρά όργανα γυμναστικής που θα σε βοηθήσουν στις προπονήσεις σου. Είναι φθηνά, δεν πιάνουν χώρο και μας βοηθούν να μένουμε δραστήριοι, ακόμη και χωρίς να βγούμε από το σπίτι. Προμηθευτείτε τα πιο βασικά όργανα εκγύμνασης που σας επιτρέπουν να γυμναστείτε αποτελεσματικά στο σπίτι και υιοθετήστε μια ευχάριστη ρουτίνα ευεξίας!

5 mini όργανα γυμναστικής για προπονήσεις στο σπίτι:

1. Σχοινάκι

Το σχοινάκι αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε. Αυτή η δραστηριότητα δυναμώνει την καρδιά, αποτελώντας μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για τις ημέρες που ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για να βγείτε έξω για περπάτημα ή τρέξιμο. Τέλος, το σχοινάκι είναι μια άσκηση που μπορεί να εκτελεστεί από οποιοδήποτε άτομο, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Δες εδώ: Παναγιώτα Βλαντή: Δείτε πως είναι το σώμα της χωρίς ίχνος ρετούς- Οι τροφές που αποφεύγει και η γυμναστική της

2. Στρώμα γυμναστικής 

Το στρώμα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τη γυμναστική στο σπίτι, καθώς σας επιτρέπει να κάνετε πολλές ασκήσεις με ασφάλεια, προστατεύοντας την πλάτη και τις αρθρώσεις σας από σκληρές επιφάνειες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς. Αυτό το ειδικά σχεδιασμένο στρώμα αποτελεί το προστατευτικό «μαξιλάρι» μεταξύ του σώματός σας και του πατώματος, θωρακίζοντας τον κορμό σας όταν κάνετε ασκήσεις όπως γιόγκα, ενδυνάμωση, αλλά και τις απαραίτητες διατάσεις χαλάρωσης μετά το πέρας της προπόνησής σας.

Εικόνα
στρώμα γυμναστικής

3. Βαράκια 

Μπορείτε να βρείτε πολλούς και διαφορετικούς αλτήρες στην αγορά, ανάλογα με τις επιθυμίες και τη φυσική σας κατάσταση. Διαλέξτε το σχέδιο και το βάρος που προτιμάτε. Καλό είναι, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι, για να είναι αποτελεσματική η άσκησή σας, θα πρέπει να διαλέξετε ένα βάρος που να «ξυπνά» τον οργανισμό σας, κάνοντάς τον να δουλέψει για να τα καταφέρει. Μην προτιμήσετε, δηλαδή, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα απλό και εύκολο για το σώμα σας.

Εικόνα
βαράκια

4. Λάστιχα αντίστασης 

Τα λάστιχα αντίστασης ή ελαστικοί ιμάντες είναι ένα πολύ οικονομικό εργαλείο, που βοηθά να ενδυναμώσετε το σώμα σας, ενισχύοντας την μυϊκή σας δύναμη. Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ και μικρό αντικείμενο, που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, γι’ αυτό και μπορείτε εύκολα να τα μεταφέρετε μαζί σας, εάν θέλετε να τα έχετε και όταν λείπετε από το σπίτι.

Εικόνα
λάστιχο

5. Μπάλα ισορροπίας  

Η μπάλα ισορροπίας είναι ένα από τα κυριότερα όργανα γυμναστικής, που σας βοηθά να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, που είναι απαραίτητο για την υγεία της πλάτης σας και για να αποφύγετε χρόνιους πόνους στην περιοχή. Ενδυναμώνοντας βασικούς μύες της πλάτης και της κοιλιάς, θα ενισχύσετε παράλληλα την ισορροπία του σώματός σας και την σταθερότητα του κορμού.

Εικόνα
μπάλα

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη: 5+1 εύκολοι τρόποι να κάψεις πολλές θερμίδες χωρίς να κάνεις cardio!

Αγαπημένο