ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

"Power walking": Τι είναι η No1 άσκηση που υπόσχεται μακροζωία;

Μια εύκολη άσκηση που δεν είναι τόσο δύσκολο να την προσθέσεις στην καθημερινότητά σου!
2
'
"Power walking": Τι είναι η no1 άσκηση που υπόσχεται μακροζωία; Photo/Istock

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για τη μακροζωία, απομακρυνόμαστε από τη παλιά νοοτροπία προπόνησης «go hard or go home» και αναγνωρίζουμε τα οφέλη των ασκήσεων χαμηλής έντασης. Το "Power walking" είναι η νέα πρόταση γυμναστικής του 2023 για όσους θέλουν να κάνουν ένα "δώρο" υγείας στον εαυτό τους.

Το "Power walking" κερδίζει τη δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων όλων των ηλικιών, αφού μία μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι το περπάτημα με ένταση είναι ο σωστός δρόμος για την μακροζωία. Η άσκηση αυτού του τύπου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο!

Μάθετε ακόμη: 7 ευχάριστοι τρόποι να αθληθείς αν δεν σου αρέσει το γυμναστήριο

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το "Power walking"

Εικόνα
run

Πρόσφατη μελέτη παρακολούθησε 47.000 συμμετέχοντες για επτά χρόνια και εξέτασε πώς το περπάτημα με ένταση επηρέασε τα ποσοστά θνησιμότητας. Ένα βασικό στοιχείο από τη μελέτη ήταν ότι αν όλοι περπατούσαμε για 10 επιπλέον λεπτά την ημέρα, θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε περισσότερους από 111.000 θανάτους το χρόνο. Ή, για να το δούμε αλλιώς, προσθέτοντας 10 επιπλέον λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής και τη μακροζωία μας.

Αυτό σημαίνει ότι για όσους από εμάς κάνουμε μηδέν λεπτά περπάτημα αυτή τη στιγμή, η αφοσίωσή μας σε μόλις 10 λεπτά την ημέρα μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο. Όσοι από εμάς έχουμε ήδη ενσωματώσει κάποιο power walking στη ρουτίνα μας, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, μόνο για 10 λεπτά περισσότερο.

Απλώς να έχεις κατά νου ότι το "Power walking" είναι πιο έντονο από το κανονικό περπάτημα. Βασικά, το "Power walking" είναι να κινείσαι με γρήγορο ρυθμό και να ωθείς τον εαυτό σου αρκετά, ώστε να ανεβάζεις λίγο τον καρδιακό σου ρυθμό, αλλά σε ένα επίπεδο όπου μπορείς ακόμα να συνεχίσεις μια συζήτηση. 

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ανεβάσεις το ρυθμό σου στο περπάτημα αυτές τις μέρες για μια ζωή γεμάτη ευεξία και υγεία!

Μάθετε ακόμη: Ιωάννα Μαλέσκου: Οι τροφές και η γυμναστική της για γραμμωμένο σώμα - Δεν κάνει δίαιτα

Αγαπημένο