ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βρες τη φόρμα σου μέσα στο σπιτι: 3 είδη γυμναστικής που μπορείς να κάνεις

Ταιριάζουν σε όλους.
18.12.2020
3
'
gimnastiki-sto-spiti

Με την καραντίνα να κρατάει... γερά, όλοι λίγο ή πολύ έχουμε πάρει βάρος. Όμως, με την έλευση του νέου έτους  θεωρώ πως ήρθε η ώρα και εσύ να βρεις την φόρμα σου ακόμα και από το σπίτι. Και αν σου ακούγετε αδύνατο, μάθε πως υπάρχει όχι ένα αλλά 3 είδη γυμναστικής που μπορείς να κάνεις με μια μικρή καθοδήγηση από την άνεση του σπιτιού σου.

Yoga στο σπίτι

gimnastiki-sto-spiti-yoga

Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι είναι ελάχιστος, ειδικά στην αρχή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το κλασικό χαλάκι της yoga, ίσως και δύο βαράκια ή μια μπάλα γυμναστικής. Στα θετικά, είναι του ότι δεν χρειάζεται να είσαι ήδη σε καλή φυσική κατάσταση, αφού η yoga ως μορφή άσκησης ενδείκνυται για άτομα που τώρα ξεκινούν να γυμνάζονται.

Κλασικές ασκήσεις με όργανα και βαράκια

gimnastiki-sto-spiti-idees

Μπορείς να ζητήσεις από έναν ειδικό, ανάλογα και τις ανάγκες σου να σου βγάλει ένα συγκεκριμένο ασκησιολόγιο με όργανα και βαράκια. Προσάρμοσε τον εξοπλισμό σου στον διαθέσιμο χώρο που έχεις στο σπίτι σου και γίνε «φέτες» μέχρι να πεις... κανονικότητα!

TRX

gimnastiki-sto-spiti-trx

Αυτό είναι για πιο προχωρημένα άτομα, για αυτό και το άφησα στο τέλος. Αν ωστόσο είσαι δραστήριος και ενεργητικός, θα σου αρέσει περισσότερο από όλα. Το μόνο που θα χρειαστείς θα είναι και ο ειδικός ιμάντας του TRX ο οποίος πιάνεται από πόρτα ή από μια άλλη επιφάνεια. Επιπλέον, σίγουρα θα χρειαστείς και καθοδήγηση από ειδικό σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι το είδος γυμναστικής που θα επιλέξεις να είναι προσαρμοσμένο στα γούστα σου αλλά και τον χαρακτήρα σου. Για παράδειγμα, ένας πράος άνθρωπος κατά κανόνα δύσκολα θα κάνει boxing ενώ από την άλλη ένας ιδιαίτερα... νευρικός ίσως τα βρει σκούρα με το ζεν της yoga!

Αγαπημένο