ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 τομείς στην ζωή σου που πρέπει να θέσεις όρια

Είναι απαραίτητα, προκειμένου να ζήσεις καλύτερα.
3
'
psixologika-oria

Η λέξη – κλειδί για να πετύχεις την ισορροπία σε αρκετούς τομείς  της ζωής σου είναι τα όρια. Χωρίς αυτά, ο ένας περιπλέκεται με τον άλλον και εσύ συνήθως βρίσκεσαι σε σύγχυση, κάπου ανάμεσα ώστε να δεις τι μπορείς να κάνεις και πώς να τα καταφέρεις σε όλα. Ωστόσο, ακόμα και αν είσαι ως χαρακτήρας άτομο που θέλει να τους ευχαριστεί όλους, υπάρχουν 3 τομείς στην ζωή σου στους οποίους τα όρια είναι απαραίτητα, προκειμένου να ζήσεις καλύτερα.

Αυτοί είναι οι εξής:

Η δουλειά σου

Υπάρχουν άπειρες έρευνες που αναφέρουν πόσο σύνηθες είναι στην εποχή μας το burnout, δηλαδή η επαγγελματική εξουθένωση. Αν προσθέσεις δε και την τηλεργασία, με την οποία εργάζεται όλος ο πλανήτης, τότε το ζήτημα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Ο μόνος τρόπος για να βγεις αλώβητος από όλα αυτά, είναι φυσικά να θέσεις τα όριά σου έγκαιρα. Διαχώρισε την δουλειά σου από την προσωπική σου ζωή και αν οι υπερωρίες είναι πλέον μέρος της ρουτίνας σου, τότε πες απλά «όχι».

psixologika-oria-pos-na-ta-theseis

Οι σχέσεις σου

Είναι πρόκειται για φιλικές σχέσεις, είτε για ερωτικές, οι σχέσεις σου είναι ένας τομέας στην προσωπική σου ζωή στον οποίο τα όρια είναι αυτό που λέμε must. Αν δυσκολεύεσαι γενικά να θέσεις τα όριά σου στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, τότε καλό θα είναι να θέσεις τους δικούς σου «κανόνες» εξαρχής, μιας και με τον καιρό θα είναι πιο δύσκολο.

Η οικογένειά σου

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο πρέπει να θέσεις τα όριά σου, είναι η οικογένειά σου. Ειδικά αν βάζεις τον εαυτό σου πάντα τελευταίο, τότε με τον καιρό θα νιώθεις ψυχολογική κόπωση και τελικά δεν θα μπορέσεις να φροντίσεις τους αγαπημένους σου. Σαφώς και θα πρέπει να είσαι πάντα εκεί για την οικογένειά σου, αλλά χωρίς να φτάνεις σε σημείο να νιώθεις άδειος και κενός.

psixologika-oria-tips

Πώς να θέσεις τα όριά σου σωστά

Υπάρχουν ορισμένα πρακτικά tips ειδικών που θα σε βοηθήσουν να θέσεις τα όριά σου σωστά και αποτελεσματικά, χωρίς να προκαλέσεις μάλιστα διαμάχες και προστριβές στην ζωή και την δουλειά σου. Μπορείς να κάνεις τα παρακάτω:

  • Να είσαι ξεκάθαρος.
  • Πρόσφερε εναλλακτικές.
  • Πάρε τον χρόνο σου.

Και τελευταίο αλλά επίσης βασικό: Σεβάσου τα όρια των άλλων, όπως θα θέλεις να σέβονται και τα δικά σου.

Αγαπημένο