ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 τρόποι να μην πέφτεις ψυχολογικά ακόμα και σε δύσκολους καιρούς

Όλα είναι στο μυαλό και το χέρι σου!
3
'
pos-na-min-pefteis-psixologika

Είναι γεγονός πως τα όσα ζούμε, έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία και την γενική μας ευεξία. Επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως η κρίση στον τομέα της ψυχικής υγείας έχει ήδη ξεκινήσει και η κακή μας ψυχολογία, συνδέεται άμεσα με αρκετά άλλα προβλήματα, όπως αναφέρουν εξάλλου έρευνες. Πόσο εύκολο είναι όμως να διατηρείς την αισιοδοξία σου παρά τα όσα συμβαίνουν και με ποιους τρόπους μπορείς να το πετύχεις; Παρακάτω θα βρεις 3 μικρά tips που προσωπικά, με έχουν βοηθήσει πολύ.

Σκέψου θετικά 

Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά στην ζωή σου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογία σου να κάνεις θετικές σκέψεις, καθώς σύμφωνα με έρευνες, ο εγκέφαλός σου εκκρίνει συγκεκριμένες ορμόνες, ανάλογα την ψυχολογική σου κατάσταση. Επομένως, αν σε στρεσογόνες ή δυσάρεστες καταστάσεις, εσύ επιμένεις να σκέφτεσαι θετικά, τότε ο οργανισμός σου δεν θα βιώσει το αντίστοιχο σοκ, αλλά θα παραμείνεις σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση. Κάτι που με έχει βοηθήσει αρκετά, είναι μόλις κάνω μια αρνητική σκέψη να την αντικαθιστώ αμέσως με μια θετική.

pos-na-min-pefteis-psixologika-idees

Ευγνωμοσύνη, η λέξη κλειδί

Το να είσαι ευγνώμων, παρά τα όσα αρνητικά μπορεί να σου συμβαίνουν, είναι μεγάλη αρετή. Η ευγνωμοσύνη σίγουρα σε βοηθάει να σκέφτεσαι πιο θετικά και επιπλέον, γεμίζει τον εγκέφαλό σου με ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας. Επικεντρώσου λοιπόν στα όσα σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων που υπάρχουν στην ζωή σου, όπως τα αγαπημένα σου πρόσωπα και η υγεία σου γιατί η φετινή χρονιά μας δίδαξε ότι δεν είναι δεδομένα.

pos-na-min-pefteis-psixologika-tips

Απασχολήσου

Το να είσαι διαρκώς απασχολημένος, μπορεί να σε βοηθήσει στο να απέχεις από αρνητικές σκέψεις. Πρακτικά και μόνο, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι φτιαγμένος για να κάνει ένα πράγμα την φορά. Επομένως, αν είσαι απασχολημένος με κάτι, και έχεις στραμμένη την προσοχή σου εκεί τότε δεν θα έχεις χρόνο ή «χώρο» να σκέφτεσαι κάτι άλλο, και άρα δεν θα κάνεις αρνητικές σκέψεις, ακόμα και αν αυτή είναι η φυσική σου τάση.

Το μεγαλύτερο tip όμως, είναι να μην αφήνεις ο ίδιος τον εαυτό σου να πέφτει. Υπάρχουν πάντα δύο επιλογές, από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις την θετική πλευρά. Την επόμενη φορά που θα τείνεις προς την αρνητική, θυμήσου το...

Αγαπημένο