ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

6 τρόποι για να πείσεις τον οποιονδήποτε να κάνει το δικό σου - Τους δίνουν επιστήμονες

Ειδικοί στον τομέα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αναλύουν το πώς να το πετύχεις βήμα - βήμα.
3
'
pos-na-ton-peiseis-na-kanei-to-diko-sou

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να μπορείς να πείσεις τον οποιονδήποτε να κάνει το δικό σου; Όχι, δεν πρόκειται για κάτι ουτοπικό αλλά για κάτι που σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν χρησιμοποιήσεις τους κατάλληλους τρόπους.

Ειδικοί στον τομέα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αναλύουν το πώς να το πετύχεις βήμα - βήμα. Προσοχή όμως, πρώτα από όλα θα πρέπει εσύ να πιστέψεις στον στόχο σου, ώστε να προβείς στα παρακάτω.

Έχε αυτοπεποίθηση και θα κερδίσεις

Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Προκειμένου να πείσεις κάποιον να κάνει αυτό που του ζητάς θα πρέπει όχι να νομίζεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά να έχεις πραγματικά. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν η στάση του σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου σου αλλά και το τι θα πεις. Είναι σημαντικό να μην φαίνεσαι αγχωμένος, αλλά σίγουρος για τον εαυτό σου και τα όσα λες. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leicester αναφέρει, ότι η νούμερο 1 διαφορά ανάμεσα σε εκείνους που μπορούν να χειραγωγήσουν κάποιον και τους υπόλοιπους, είναι η αυτοπεποίθηση, η οποία πηγάζει από μέσα τους.

pos-na-ton-peiseis-na-kanei-to-diko-sou-tropoi

Χρησιμοποίησε επιχειρήματα που στέκουν

Είναι επίσης βασικό να έχεις κάνει μια έρευνα και μια προετοιμασία, σχετικά με το τι θα πεις αλλά και το γιατί ο τρόπος σου είναι καλύτερος από οποιουδήποτε άλλου. Αν χρησιμοποιήσεις λογικά επιχειρήματα ή τελοσπάντων επιχειρήματα τα οποία μπορείς να υποστηρίξεις, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Colorado αναφέρει ότι η επιτυχία έγκειται στο να «πείσεις τον συνομιλητή σου να αλλάξει γνώμη, αφού του έχεις παραθέσει λογικά επιχειρήματα, και όχι αφού τον έχεις εξαναγκάσει να αλλάξει την γνώμη και τα πιστεύω του».

Πείσε τον ότι είναι για το καλό του αυτό που εσύ θεωρείς καλύτερο

Το δεύτερο σκέλος του παραπάνω, αλλά ένας τρόπος που πρέπει να αναφερθεί ξεχωριστά, είναι να πείσεις τον συνομιλητή σου πως όσα θα κάνει, θα ωφελήσουν και αυτόν. Δεν είναι καθόλου εύκολο, το ξέρω αλλά αν έχεις κάνει το πλάνο σου, θα μπορέσεις να το πετύχεις.

Χρησιμοποίησε τις σωστές λέξεις

Και όμως, υπάρχουν λέξεις που είναι πιο σημαντικές από άλλες ή που έχουν μεγαλύτερη αξία, όταν χρησιμοποιούνται ενόσω μιλάς. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε για τις λέξεις της αγγλικής που είναι πιο βαρύγδουπες, διαπιστώθηκε ότι το «εσύ» και το «επειδή», είναι από τις πιο σημαντικές. Λογικά στα ελληνικά η αξία τους θα παραμένει ίδια.

pos-na-ton-peiseis-na-kanei-to-diko-sou-trik

Λίγη κολακεία δεν έβλαψε

Ένα από τα πιο σίγουρα ψυχολογικά τρικ, είναι να κολακεύσεις τον συνομιλητή σου. Ωστόσο, αυτό ενέχει κινδύνους γιατί αν το παρακάνεις, θα πετύχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Έχε υπομονή και επιμονή

Αυτές από μόνες τους, είναι δύο αρετές που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου. Με το να έχεις υπομονή και επιμονή, μπορείς να καταφέρεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

 

Το πιο βασικό όλων ωστόσο, νομίζω πως είναι να μάχεσαι με όλη σου την καρδιά για τα όσα πιστεύεις και τα όσα θέλεις να πετύχεις. Αυτό μπορεί να μην αποδεικνύεται επιστημονικά, όπως τα παραπάνω, αλλά η ίδια η ζωή έχει δείξει πως αν βάλεις την καρδιά σου σε κάτι, θα το κάνεις καλά!

Αγαπημένο