ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Be the best of you... στο σπίτι: Τα 3 βήματα για να το πετύχεις

Δώσε βάση!
3
'
karantina-psixologia

Σίγουρα η καραντίνα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί ωστόσο πρόκειται για ένα απολύτως αναγκαίο κακό. Πώς μπορείς όμως να διαφυλάξεις την ψυχική σου υγεία και να διατηρήσεις την ευεξία σου; Παρακάτω θα βρεις 3 βήματα που θα σε βοηθήσουν.

Βήμα #1: Δούλεψε με τον εαυτό σου

Μιας και είσαι έτσι κι αλλιώς κλεισμένος (όπως και όλοι μας άλλωστε), δες το σαν ευκαιρία να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να κάνεις την δική σου ενδοσκόπηση. Βρες τα λάθη σου, τα σωστά σου και δώσε στον εαυτό σου ίως την πιο σημαντική υπόσχεση: Πως όταν τελειώσει όλο αυτό, θα έχεις γίνει η καλύτερη εκδοχή σου εαυτού σου!

karantina-psixologia-tips

Βήμα #2: Πρόσεξε την διατροφή και την άσκησή σου

Σίγουρα είναι πολύ εύκολο να βάλεις κιλά στην καραντίνα, άλλωστε έρευνες έχουν δείξει πως ο μισός πλανήτης περίπου έχει παχύνει. Όμως, σίγουρα δεν θέλεις όταν λήξει αυτό που ζούμε να μην σου μπαίνουν τα ρούχα σου και να μοιάζεις στα χειρότερά σου. Πρόσεξε όσο μπορείς την διατροφή σου, κάνε την μετακίνηση 6 σου και είνα βέβαιο πως θα νιώσεις καλύτερα.

karantina-psixologia-pos-na-min-pefteis

Βήμα #3: Διατήρησε την κανονικότητά σου

Μην υποτιμάς καθόλου την δύναμη που έχει ο εγκέφαλός μας. Ακόμα και αν δεν εργάζεσαι, διατήρησε την κανονικότητά σου, το πρόγραμμα δηλαδή που έχεις και πριν τον ιό. Ξύπνησε περίπου την ίδια ώρα, κοιμήσου περίπου την ίδια ώρα και γενικά προσπάθησε ο οργανισμός σου, να μην έχει περίεργα σκαμπανευάσματα.

Ένα επιπλέον βήμα που αξίζει να αναφερθεί, είναι να μην χάνεις την επαφή με τους αγαπημένους σου, την οικογένειά σου και την δουλειά σου. Τα παραπάνω, είναι σημαντικοί παράγοντες για την ψυχολογία και την ευεξία σου. Και μην ξεχνάς άλλωστε πως δεν είσαι ο μόνος σε εγκλεισμό αφού όλο αυτό, το περνάμε μαζί!

Αγαπημένο