ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας: Πόσο χαρούμενοι είναι οι Έλληνες- Τι δείχνουν οι έρευνες

Σε ποιά θέση βρίσκεται η χώρα μας;
1
'
Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας: Πόσο χαρούμενοι είναι οι Έλληνες- Τι δείχνουν οι έρευνες Ημέρα_χαράς

Μια ιδιαίτερη ημέρα είναι η 20η Μαρτίου αφού γιορτάζεται η χαρά και η ευτυχία. Συναισθήματα που καθορίζονται κυρίως από την προσωπικότητα, τις σκέψεις, την συμπεριφορά και τις περιστάσεις που ζει ο κάθε άνθρωπος.

Η ευτυχία είναι ο συνδυασμός της παρούσας βιωματικής εμπειρίας, με την γενικότερη ικανοποίηση που παίρνουμε στη ζωή μας.

Πόσο χαρούμενοι είναι οι Έλληνες- Τι δείχνουν οι έρευνες;

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βελτίωσε την θέση της στην κατάταξη, εξακουλουθεί να παραμένει μακριά από της «καλές» θέσεις του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας. Συγκεκριμένα, από την 77η θέση του 2020, η χώρα μας ανέβηκε φέτος στην 51η.

Στα αξιοσημείωτα της νέας μελέτης είναι (και) η πτώση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά πέντε θέσεις (18η), καθώς και η Ζιμπάμπουε που βρίσκεται στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Φινλανδία κατατάσσεται ως το πιο ευτυχισμένο έθνος του κόσμου στη νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία κατατάσσει τις χώρες με βάση το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν οι πολίτες από τη ζωή τους.

Ρίξε μια ματιά: Πώς η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου - Έρευνα από το Harvard

Εικόνα
smile

 

Πώς να νιώσεις πιο χαρούμενος!

Το να αλλάξεις συνήθειες, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και πιο χαρούμενος!

Προσπάθησε να αντιμετωπίζεις την κάθε κατάσταση με αισιοδοξία και ξεκίνα την ημέρα σου με τις πιο ευχάριστες επιλογές, πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο όπως το αγαπημένο σου τραγούδι.

Μην αμελείς τον εαυτό σου και ξεκίνα μια δραστηριότητα που μπορεί ναι μεν να σε κουράζει αλλά στο τέλος θα σου δίνει ενέργεια και χαρά.

Δες και αυτό: Πώς επηρεάζει η μουσική την ψυχολογία μας;

Αγαπημένο