ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νιώθεις ότι η πανδημία σε έχει κουράσει ψυχολογικά; Πώς να βάλεις τέλος στην κακή σου διάθεση

Είναι στο χέρι σου...
3
'
karantina-kaki-diathesi

Σίγουρα τα όσα ζούμε είναι πρωτόγνωρα και η πανδημία αλλά και οι καραντίνες, έχουν επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητα και την ψυχολογία μας. Μάλιστα, έρευνες αναφέρουν πως τα ποσοστά άγχους, κατάθλιψης αλλά και εκείνοι που νιώθουν απομόνωση και μοναξιά είναι στα ύψη. Ωστόσο, ακόμα και αν νιώθεις πως έχεις ταλαιπωρηθεί ψυχολογικά, υπάρχει τρόπος να βάλεις τέλος στην κακή σου διάθεση. Θυμήσου πως η τελική απόφαση είναι στο χέρι σου...

Τι μπορείς να κάνεις για να μην νιώθεις πεσμένος ψυχολογικά

  • Ξεκίνα μια καινούργια δραστηριότητα

Μπορείς να παρακολουθήσεις webinars, εξ αποστάσεως μαθήματα σε κάτι που πάντα ήθελες να ξεκινήσεις αλλά δεν είχες χρόνο, μπορείς να συνεχίσεις το χόμπι σου από απόσταση ή μπορείς και να ξεκινήσεις ένα καινούργιο. Σε κάθε περίπτωση, το να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο θα σε βοηθήσει.

karantina-kaki-diathesi-lisi

  • Διατήρησε την επαφή με όσους αγαπάς

Ακόμα και αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τις συγκεντρώσεις, μπορείς να διατηρήσεις την επαφή με όσους αγαπάς. Η τεχνολογία είναι στην διάθεσή σου για να την εκμεταλλευτείς.

  • Προσπάθησε να έχεις μια κανονικότητα

Είναι πολύ βασικό για την ψυχολογία σου να αισθάνεσαι ότι η ζωή σου δεν άλλαξε και τόσο πολύ. Ακόμα και σε περίπτωση που δεν εργάζεσαι, διατήρησε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που είχες και πριν την καραντίνα. Κοιμήσου την ίδια ώρα, ξύπνα την ίδια ώρα και γέμισε την ημέρα σου με πράγματα που σου αρέσει να κάνεις.

karantina-kaki-diathesi-ti-na-kaneis

  • Σκέψου πως τα όσα ζούμε είναι παροδικά

Ορισμένες φορές, ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι ο εαυτός μας και ο νους μας που δεν σταματά να «τρέχει». Βάλε ο ίδιος φρένο στην κακή σου διάθεση και κάνε θετικές σκέψεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να μην πέφτεις ψυχολογικά. Αν δεν είσαι ιδιαίτερα καλός σε αυτό, υπάρχουν αρκετά σχετικα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις.

Τέλος, το πιο σημαντικό από όλα είναι να ξέρεις πως δεν είσαι ο μόνος που περνάει δύσκολα και που βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες. Σε αυτή τη πανδημία, είμαστε όλοι μαζί και ανά πάσα στιγμη, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από το περιβάλλον σου ή και από ειδικό ώστε να μην υπερβείς τα όριά σου.

Αγαπημένο