ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ψυχολογία σε καραντίνα: Πώς να μην «πέσεις»

Το πλάνο είναι πολύ πιο απλό από όσο νομίζεις.
3
'
karantina-psixologia

Είναι γεγονός πως μαζί με εμάς έχει μπει και η καλή μας ψυχολογία σε... καραντίνα. Έρευνες αναφέρουν πως η κρίση στον τομέα της ψυχικής υγείας δεν είναι και τόσο μακριά, ενώ έχουν αυξηθεί τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών παγκοσμίως. Τι μπορείς να κάνεις εσύ όμως για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να μην «πέσεις» ψυχολογικά, παρά τις συνθήκες; Το πλάνο είναι πολύ πιο εύκολο.

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν

Ακόμα και μέσα στο σπίτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ορισμένα πράγματα που σε ευχαριστούν και μπορείς να τα κάνεις... χωρίς τον κίνδυνο να σου σπιβληθεί πρόστιμο. Άλλοι επιδίδονται στην μαγειρική, άλλοι αγαπούν να ζωγραφίζουν στο διαδίκτυο και άλλοι κάνουν το χόμπι τους ακόμα και με online συνεδρίες. Μήπως να σκεφτείς κάτι τέτοιο και εσύ;

karantina-psixologia-tips

Σκέψου πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πόσο θα σε βοηθήσει ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, ειδικά αυτή τη περίοδο. Σκέψου πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων και σημείωνέ τα. Όταν δεν νιώθεις καλά ψυχολογικά, ανέτρεξε στο ημερολόγιό σου και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.

karantina-psixologia-pos-na-min-peseis

Η οικογένειά σου, είναι στήριγμα

Ακόμα και οι πιο ευδιάθετοι, ακόμα και οι πιο «δυνατοί» άνθρωποι, κάποια στιγμή πέφτουν ψυχολογικά. Τότε είναι που πρέπει να ζητήσεις την βοήθεια της οικογένειάς σου, για να σε στηρίξει και να επανέλθεις. Το περιβάλλον σου θα παίξει καταλυτικό ρόλο και για αυτό δεν θα πρέπει να διστάζεις να απευθύνεσαι σε αυτό.

Εξάλλου, όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες. Το ζήτημα και το στοίχημα που πρέπει να βάλεις με τον εαυτό σου, είναι να μην διαρκούν πολύ!

Αγαπημένο