ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτές είναι οι διάσημες που έκαναν κατάψυξη ωαρίων και θα σου δώσουν θάρρος

Μάθετε τι είπαν για την εμπειρία τους!
06.03.2022
2
'
Αυτές είναι οι διάσημες που έκαναν κατάψυξη ωαρίων και θα σου δώσουν θάρρος Κατάψυξη_ωαρίων

Η κατάψυξη ωαρίων ή κρυοσυντήρηση ώριμων ωαρίων δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να διατηρήσει τη γονιμότητά της και να σταματήσει το βιολογικό της ρολόι.

Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης αποτελεί λύση για πολλές γυναίκες που επιθυμούν να αναβάλλουν τη μητρότητα για προσωπικούς λόγους ή για λόγους υγείας. Η σύγχρονη επιστήμη λοιπόν δίνει την απάντησή της στο πρόβλημα της μικρής χρονικά αναπαραγωγικής περιόδου για τη γυναίκα.

Η κατάψυξη ωαρίων ή κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα ωάρια της γυναίκας συλλέγονται, καταψύχονται και αποθηκεύονται ως μέθοδος διατήρησης της γονιμότητας.

Οι πιθανότητες μίας γυναίκας να συλλάβει καθώς μεγαλώνει μειώνονται σημαντικά, καθώς η ποιότητα και ο αριθμός των ωαρίων της πέφτουν. Το πρόβλημα αυτό χειροτερεύει όταν προκύψει κάποια μορφή καρκίνου. Η πρώτη γέννηση από τη μέθοδο της κατάψυξης ωαρίων πραγματοποιήθηκε το 1986, με σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Έτσι, όλο και περισσότερες γυναίκες προχωρούν στη μέθοδο της κρυοσυντήρησης. Μάλιστα, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες της ελληνικής showbiz, οι οποίες θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους, ώστε να συμβάλλουν στην απενοχοποίηση της κατάψυξης ωαρίων.

Δείτε και αυτό: Συγκίνησε η Εριέττα Κούρκουλου: "Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα δυσκολίες στην απόκτηση ενός παιδιού ούσα 26 χρονών"

Ελισάβετ Σπανού

Εικόνα
katapsiksh

 

Η Ελισάβετ Σπανού επέλεξε πριν από ένα χρόνο περίπου να προχωρήσει στη διαδικασία της κρυοσυντήρησης.

Μάλιστα, είχε μιλήσει για την απόφασή της στην κάμερα του «Πρωινού», αναφέροντας λεπτομέρειες για την εμπειρία της.

«Τον Ιανουάριο που πέρασε έκανα κατάψυξη ωαρίων. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν καιρό και αν ήξερα ότι είναι τόσο απλό, πιθανό να το είχα κάνει και νωρίτερα. Όλη η διαδικασία κράτησε γύρω στις δέκα μέρες. Έκανα δυο ενέσεις στην κοιλιά, δεν ήταν καθόλου επώδυνο. Πρήστηκε λίγο η κοιλιά μου αλλά πολύ φυσιολογικά. Το μόνο που τολμώ να πω ότι μου άφησε είναι δύο χαριτωμένες πανάδες από ορμονικό λόγο, οι οποίες στην αρχή με ενοχλούσαν αλλά τώρα ζω πολύ ευτυχισμένη μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελισάβετ Σπανού.

Ελεονώρα Μελέτη

Εικόνα
katapsiksh

 

Η Ελεονώρα Μελέτη υποβλήθηκε στη μέθοδο της κρυοσυντήρησης πριν ακόμα αποκτήσει την κόρη της με φυσιολογικό τρόπο.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, είχε δημοσιεύσει μάλιστα ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram, μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία.

«Από εχθές ,έχετε στείλει δεκάδες φίλες, μήνυμα, ζητώντας να σας πω για την συντήρηση ωαρίων. Δεν θα μακρηγορήσω. Η διαδικασία είναι τυπικά κ ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνετε. Θα ήθελα ωστόσο να εστιάσω σε κάτι πιο περίπλοκο κ δύσκολο, στην όλη διαδικασία , που είναι η ψυχολογία της γυναίκας που καλείται να το κάνει: Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να της θυμίζουν ότι μεγαλώνει. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή έφτασε στα 38 κ δεν έχει κάνει παιδί. Δεν έκανε γιατί επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στη δουλειά της, γιατί αυτό ήθελε.

Δεν έκανε γιατί χώρισε από μία σχέση ετών, στην οποία είχε επενδύσει, κ δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσε. Δεν έκανε γιατί δεν έχει βρει ακόμα τον σύντροφο της. Δεν έκανε γιατί αρρώστησε και πρέπει να το καθυστερήσει. Δεν έκανε γιατί δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Δεν έκανε γιατί δεν είναι σίγουρη ακόμα αν θέλει να κάνει κ ποτέ. Οποίος κ αν είναι ο λόγος, φέρει πάνω του κ πίσω του έντονη κριτική. Η γυναίκα που καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει συντήρηση ωαρίων έχει να διαχειριστεί μέσα της πολλά. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι δικαστές των πάντων, ας μην κάνουμε τα πράγματα πιο δύσκολα με την επί παντός επιστητού κριτική μας. Ας είμαστε υποστηρικτικοί κ πιο επιφυλακτικοί στο πως θα μιλήσουμε για εκείνες χωρίς να είμαστε εκείνες. Αν δεν σε αφορά το θέμα, αν αναρωτιέσαι τι θέλουν όλες αυτές της τηλεόρασης κ βγαίνουν κ λένε τι κάνουν με τα αυγά τους, μη σχολιάσεις. Άστο. Προσπέρνα. Γιατί γύρω σου υπάρχουν πολλές που θα βοηθηθούν από τέτοιες αναρτήσεις. Υπάρχουν πολλές που δεν είχαν την τύχη να τα κάνουν όλα τέλεια όπως εσύ κ έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν λιγάκι τη ψυχή τους…Με αγάπη.

*στο «γυναίκα ψάχνει» υπάρχει κεφάλαιο αφιερωμένο στην συντήρηση ωαρίων. Αναλυτικά σε 15 σελίδες όλα όσα βίωσα κατά τη διαδικασία.

Για οποία πιστεύει Ότι θα τη βοηθήσει», έγραψε στην ανάρτησή της η Ελεονόρα Μελέτη

Ανθή Σαλαγκούδη

Εικόνα
katapsiksh

 

Η Ανθή Σαλαγκούδη επίσης είναι μία από τις γυναίκες που πήραν την απόφαση να κάνουν κατάψυξη ωαρίων και είχε μιλήσει για τους λόγους που την οδήγησαν στην επιλογή αυτή στην εκπομπή «Open Weekend».

«Το σκεφτόμουν αλλά μετά ήρθε το Survivor κι επιβάρυνα πολύ τον οργανισμό μου. Μετά είπα ή τώρα ή ποτέ γιατί περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω. Η βιολογική ηλικία μιας γυναίκας είναι εντελώς άλλο πράγμα από την αναπαραγωγική ηλικία. Οι ωοθήκες γερνούν ότι κάνουμε. Μειώνεται ο αριθμός των ωαρίων μας κι η ποιότητά τους φθίνει.

Το είχα σαν σκέψη πριν από δύο χρόνια κι επισκέφθηκα έναν γυναικολόγο, που δεν με έπεισε. Δεν μου άρεσε η προσέγγιση. Παίζει ρόλο να νιώθεις καλά… Κάνεις πολλές εξετάσεις σε όλη τη διαδικασία.. Έκανα ενέσεις για έντεκα ημέρες», ανέφερε η Ανθή Σαλαγκούδη.

Κατερίνα Καινούργιου

Εικόνα
katapsiksh

 

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, η Κατερίνα Καινούργιου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων.

Απευθυνόμενη στους διαδικτυακούς της φίλους, αποκάλυψε ότι η διαδικασία ιατρικά ήταν απλή και εμψύχωσε τις γυναίκες που επιθυμούν ή επιβάλλεται να αναβάλλουν την τεκνοποίηση για οποιοδήποτε λόγο, προσωπικό ή ιατρικό.

Μάθετε ακόμη: Κατερίνα Καινούργιου: Όσα δήλωσε για την κατάψυξη ωαρίων και το κόστος τους

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Νιώθω χαρούμενη κ ευγνώμων για την απόφαση που πηρα μιας κ χθες ολοκληρωσα τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων …

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι γυναίκες επιλέγουμε αν και πότε θα γίνουμε μητέρες….και κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα κ την ψυχή της όπως εκείνη θέλει …ανήκω όμως στην κατηγορία των γυναικών που ιδανικά θα ήθελα να αποκτήσω μελλοντικά παιδάκι ..

Η διαδικασία είναι ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει γι αυτό! Για να ειμαι ειλικρινης το πιο δύσκολο, στην όλη διαδικασία είναι το ψυχολογικό κομμάτι ..Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται (εν έτη 2022) επειδή έφτασε στα 37 κ δεν έχει κάνει παιδί.

Ετσι λοιπόν κ γω …λίγο πριν κλείσω τα 37 μπήκα σ αυτή την διαδικασία… για να σταματησει να με αγχώνει κατα κάποιο τρόπο το βιολογικό μου ρολόι κι αφετέρου για να μην ανησυχω..

Γυναίκες με απαιτητική καριέρα, θέματα υγειας κ κ αλλους προσωπικους λογους αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Σ αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας επιστήμονες που να νιώθετε ασφάλεια …επελεξα τον υπεροχο @stefanoschandakas  (είναι ο προσωπικός μου γυναικολόγος εδώ κ 18 χρονια …) κ ένα περιβάλλον που με κάνει να νιωθω σιγουριά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Θέλω να πω σε κάθε γυναίκα, που θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μητέρα και σκέφτεται την κατάψυξη ωαρίων, να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να πάρει την απόφαση της χωρίς να νιώθει καμία ντροπή…!

Συντομα θ ανεβάσω stories για να σας λυθούν κ άλλες απορίες (μιας κ εχω εκατονταδες μηνύματα από εσας)

κ τονίζω πως οι λόγοι που κάνω αυτό το post ΔΕΝ είναι διαφημιστικοι!

Το κάνω για οποια από εσάς πιστεύει οτι θα τη βοηθήσει…

Κοριτσια μου …σε όλες τις γυναίκες που για τον οποιονδήποτε λόγο θέλουν ή πρέπει να αναβάλουν τη μητρότητα, να το κάνουν. Είναι δικαίωμά τους, είναι επιλογή τους.

Εγω νιώθω πως έκανα στον εαυτό μου το μεγαλύτερο δώρο!!!

Κ από δω κ πέρα όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι ονειρεύομαι…», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Κατερίνα Καινούργιου.

 

 

Sofia Vergara

Εικόνα
vergara

 

Η 45χρονη ηθοποιός έχει ήδη έναν γιο 25 ετών και το 2013 κατέψυξε τα ωάριά της για να είναι σίγουρη πως αν κάποια στιγμή θελήσει να ξαναγίνει μητέρα, θα μπορεί.

“Ήθελα να αξιοποιήσω τη βοήθεια της επιστήμης. Μετά τα 40 είναι δύσκολα να γίνουν όλα με απόλυτα φυσικό τρόπο”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Μαρία Μενούνος

Εικόνα
menounos

 

H Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια του E! Entertainment είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της το 2011 πως το να καταψύξει τα ωάριά της είναι για εκείνη κάτι σαν “συμβόλαιο ασφάλισης”.

Το 2016 και σε ηλικία 38 ετών, η Μαρία έκανε τα λόγια της πράξη.

Δείτε επίσης: Οι νέες τεχνικές στην κατάψυξη ωαρίων 

Αγαπημένο