ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 παγίδες που κρύβει η τηλεργασία και δεν πρέπει να πέσεις

Η δεύτερη είναι η πιο ύπουλη από όλες!
3
'
tilergasia-pagides

Η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και δεν αναμένεται να φύγει σύντομα, μιας και η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Ωστόσο, όσο βολική και να είναι μιας και κακά τα ψέμματα, είναι σίγουρα πιο άνετο σαν συνθήκη το να δουλεύεις από το σπίτι σου με πιτζάμες, κρύβει και 3 πολύ σοβαρές παγίδες. Η μια από τις τρεις μάλιστα, μπορεί να σε κάνει να χάσεις μέχρι και την δουλειά σου! Δες ποιες είναι παρακάτω και την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να υποπέσεις σε μια εξ αυτών, σκέψου το διπλά...

Παγίδα #1 Λάθος κατανομή χρόνου

Είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσεις στην συγκεκριμένη παγίδα, μιας και η άνεση του σπιτιού σου ουσιαστικά σε ωθεί κατά κάποιο τρόπο εκεί. Ακόμα και αν δεν είσαι στο γραφείο σου, έχεις συγκεκριμένο ωράριο εργασίας και θα πρέπει να το τηρείς, γιατί η λάθος κατανομή χρόνου θα σου κοστίσει. Σαφώς και έχεις αναλάβει ορισμένες αρμοδιότητες όμως δεν είναι ορθό το να σε πάρει τηλέφωνο ο εργοδότης σου και να κοιμάσαι, ούτε να στέλνεις επαγγελματικά email. Έτσι, μπορεί στο τέλος της ημέρας να έχεις φέρει εις πέρας ό,τι σου έχουν αναθέσει αλλά αν δεν θέσεις ο ίδιος ένα πρόγραμμα στον εαυτό σου, θα πέσεις στην δεύτερη παγίδα που είναι η πιο ύπουλη...

tilergasia-pagides-poies-einai

Παγίδα #2 Τεμπελιά

Σίγουρα είναι δελεαστικό το να κοιμηθείς πέντε λεπτά ακόμα το πρωί ή να κλείσεις τον υπολογιστή σου αντίστοιχα πέντε λεπτά νωρίτερα. Ωστόσο, κάτι που φαινομενικά ξεκινάει τόσο αθώα στο τέλος, θα σε οδηγήσει να μην κάνεις όσα πρέπει στην ημέρα κάτι που στην καλύτερη περίπτωση θα σε εκθέσει, και στην χειρότερη μπορεί να σου στερήσει την δουλειά σου. Και σε τέτοιες εποχές, δε νομίζω να θέλεις να γίνει αυτό.

tilergasia-pagides-provlimata

Παγίδα #3 Υπερβολικός ζήλος που οδηγεί σε εξουθένωση

Αν αγαπάς την δουλειά σου, είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να δουλεύεις λιγότερο λόγω τηλεργασίας. Μήπως όμως έχεις καταντήσει να δουλεύεις περισσότερο; Έχοντας την ευκολία του να απαντάς σε emails και εταιρικές κλήσεις, αν είσαι workaholic όπως και εγώ, τότε είναι δελεαστικό το να το κάνεις, ακόμα και εκτός ωραρίου εργασίας. Αργά ή γρήγορα όμως, αυτό θα σε οδηγήσει σε εξουθένωση και τελικά, δεν θα μπορείς να αποδώσεις όπως θέλεις και μπορείς.

Η χρυσή λέξη που θα σου φανεί σωτήρια είναι η «ισορροπία». Σίγουρα δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς σε νέες συνθήκες ή το να βρεις τους δικούς σου ρυθμούς όμως αν δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, τότε με τον καιρό θα βρεις την δική σου ισορροπία, η οποία θα σε κάνει να εργάζεσαι ακριβώς σα να είσαι στο γραφείο σου, ακόμα και από το σπίτι!

Αγαπημένο