ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί πρέπει να βάλεις φρένο στην τεχνολογία σε αυτή τη καραντίνα

Οι 3 λόγοι που αν μη τι άλλο θα σε προβληματίσουν.
3
'
texnologia-karantina

Είναι γεγονός ότι σε αντίθεση με την πρώτη καραντίνα, αυτή που διανύουμε τώρα είναι ίσως λίγο πιο «βαριά» δεδομένου ότι οι γιορτές πλησιάζουν και παρόλα αυτά, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά από τα όσα θεωρούσαμε δεδομένα τις υπόλοιπες χρονιές. Η τεχνολογία, μπορεί να είναι φίλη μας ωστόσο πολλές φορές, επηρεάζει αρνητικά πολλούς περισσότορους τομείς της ζωής μας από όσους νόμιζες. Δες λοιπόν, γιατί αυτή τη φορά, σε αυτή τη καραντίνα, είναι πιο συνετό να βάλεις ένα μικρο φρένο στην σχέση σου με αυτή.

Λόγος #1: Η κακή ενημέρωση βλάπτει

Ειδικοί, συνιστούν να ενημερώνεσαι μόνο από έγκυρες πηγές και sites, αναφορικά με την πανδημία και δεν έχουν άδικο. Υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση η οποία κάνει κακό στην ψυχική και σωματική σου υγεία, καθώς διαβάζοντας δεδομένα που δεν ισχύουν ή δεν έχουν ελεγχθεί μπορεί να προκαλέσεις πολλά δεινά στον εαυτό σου και στους γύρω σου.

texnologia-karantina-kinita

Λόγος #2: Ύπνος... αγνοείται λόγω τενολογίας

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος να αφήσεις λίγο στην άκρη την τεχνολογία σε αυτή τη καραντίνα (αλλά και στην πρώτη αν με ρωτάς) είναι πως αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, με το να χρησιμοποιείς συσκευές τεχνολογίας και μπλε φωτός πριν τον ύπνο σου, έστω και αρκετές ώρες πριν, κάνεις χειρότερη την κατάσταση. Άπειρες έρευνες έχουν δημοσιευθεί σχετικά, και έχουν όλες το ίδιο συμπέρασμα: Το μπλε φως, εμποδίζει την έκκριση της ορμόνης του ύπνου και εσύ απορείς γιατί δεν κοιμάσαι σωστά.

texnologia-karantina-freno

Λόγος #3: Παραγωγικότητα - Τεχνολογία σημειώσατε... Χ

Η τεχνολογία, μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που δεν είσαι ή που δε νιώθεις παραγωγικός. Δεδομένου ότι η περισσότερο εργαζόμαστε από το σπίτι αυτή τη  περίοδο, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να κάνεις μια βόλτα στα sites αντί για τις εκκρεμότητες της δουλειάς σου ή άλλα πράγματα τα οποία σε γεμίζουν, όπως διάφορες δραστηριότητες.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να λάβεις υπόψη σου και να μην ξεχνάς, είναι ότι η τεχνολογία πρέπει να μας «υπηρετεί» και σε καμία περίπτωση να μην συμβαίνει το αντίθετο. Αν δυσκολεύεσαι να βάλεις φρένο στην σχέση σου με την τεχνολογία, ή αν μόνο αυτή η σκέψη σου δημιουργεί άγχος, τότε θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ώστε να σε καθοδηγήσει κατάλληλα.

Αγαπημένο